avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata utilități la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata utilități la bloc

Bună ziua,dețin 2 proprietăți aflate la o distanță de aproximativ 500 de metri una de cealaltă, în una din ele locuiesc cu soția și în cealaltă locuiește băiatul meu,în vârstă de 25 ani.
Zilnic mergem la băiat împreună sau separat pentru a scoate cățelul la plimbare,și ai duce câte ceva de mâncare (între orele 17.00-20.00)....
Președintele de asociație și ,,clica" de la bloc,ne hartuieste permanent,și ne amenință prin diferite moduri că ne pune la plata întreținerii mai multe persoane,deoarece noi venim pe fiiecare zi la bloc și folosim liftul samd....
Noi locuim în alt bloc unde ne plătim toate obligatiile,2 persoane,și la băiat 1 persoană, că doar el locuiește acolo.
Legal ce este de făcut în această situație ?
(mai mult decât atât asociația a schimbat plata celor cuvenite pe cota/parte,la plata egala/ persoană....adică plătesc că cei ce au ap.2,3,4 camere.)
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2023
CM1968, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:17, 28 Decembrie 2023
Legal sunt doar 3 optiuni, care se parcurg in ordine:
1. Contestarea listei afisate lunar, conform art. 28 alin 3 din legea 196/2018.
2. Reclamatie la primarie pentru depasirea atributiunilor, conform art. 102 alin 1 litera e din aceeasi lege,.
3. Angajarea unui avocat si actiune in instanta.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Animale de companie Danutzaissa Danutzaissa Buna ziua.Am si eu o problema cu asociatia de locatari unde apartin.In urma cu ceva timp s-a stabilit la o adunare generala a locatarilor,in lipsa celor ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari mi-a impus să plătesc taxe pentru cățel atât ca pentru o persoană, cât și ca animal de companie. este corect? TatianaMaxim TatianaMaxim Buna seara,am si eu o intrebare care ma macina de foarte mult timp,legat de asociatia de locatari care m.a pus sa platesc catelul ca si persoana si pe langa ... (vezi toată discuția)
Caine la cheltuieli lumi007 lumi007 Buna ziua. As dori sa aflu cat este de legal faptul ca Asociatia de Proprietari a blocului in care locuiesc a decis sa treaca cainii la cheltuieli, exact asa ... (vezi toată discuția)