avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu personal contractual INS, salarizare la nivel ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu personal contractual INS, salarizare la nivel SGG

Ma adresez dvs. in legatura cu un litigiu functionari publici, salarizare la nivel INS (Instit. National de Statistica) - SGG, intre decembrie 2016 si 30.06.2017, ulterior aplicandu-se legea 153/2017, urmata de o pleiada de HG-uri si OUG-uri, perioada asupra careia CAB nu s-a pronuntat favorabil desi suntem, totusi, sub umbrela aceleiasi familii ocupationale, cred eu. Mai bine zis: decembrie 2016 - favorabil, dupa, legea 153/2017. Si totusi, am colegi care au castigat si sunt incadrati la nivel maxim SGG de 2-3 ani, pe toata perioada de angajare (de exemplu, 2019-prezent).
Intre timp, SGG a transmis " o noua" grila de salarii personal contractual (alta decat cea transmisa instantei de judecata in aprilie 2022 ! si apoi catre INS , in care este scrie: functii publice si contractuale, eu avand echivalent clar), in care salariul meu de baza ramane fix cel maxim de la INS pe toti anii, 2017-2023. Nu am vazut aceasta grila dar asta reiese clar din ordinul (act administrativ) care mi-a fost inmanant la jumatatea lunii decembrie, deci ar trebui sa depun o plangere in max 30 zile calendaristice in instanta. Iar fond, iar apel ... Dupa un proces de 6 ani de zile (prin sindicatul INS), trebuie sa initiez iar actiune in instanta, de aceasta data personal.
De baza ar fi cateva documente pe care le am, plus L 153/2017 si legea privind salarizarea aceleiasi familii ocupationale din administratia publica. Precum si hotararea definitiva a CAB din 06.06.2023.
Caut un avocat care sa ma reprezinte/sfatuiasca, pentru mine e oarecum dificil dar pentru un avocat, nu cred. Am termen pana pe 10-12 ianuarie sa depun plangere in instanta. Pot reveni cu detalii mai clare.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2023
Vinc1, utilizator

Alte discuții în legătură

Reincadrarea salariatilor - din 01.07.2017 ? + si acum, se poate face reinacdrarea, retroactiva, si se pot acorda diferente de salariu ? + daca nu era buget ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Astazi, toti salariatii am avut sedinta cu Sindicatul. S-a discutat faptul ca: - unii din salariati nu se regasesc pe Grila de salarizare - ... (vezi toată discuția)
Salarizarea bugetarilor din administratia publica locala RADU FLORICA RADU FLORICA buna ziua imi puteti spune daca OG20/2016 privind salarizarea bugetarilor , modifica salariile de la 1 august si pentru salariatii din administratia publica ... (vezi toată discuția)
Salarizare bugetari in urma deciziei ccr nr.794/2016 mihaita70 mihaita70 Buna ziua, Decizia CCR nr. 794 din decembrie 2016 cere, practic, alinierea salariilor angajaţilor din sectorul public la nivelul maxim al salariului de ... (vezi toată discuția)