Ma adresez dvs. in legatura cu un litigiu functionari publici, salarizare la nivel INS (Instit. National de Statistica) - SGG, intre decembrie 2016 si 30.06.2017, ulterior aplicandu-se legea 153/2017, urmata de o pleiada de HG-uri si OUG-uri, perioada asupra careia CAB nu s-a pronuntat favorabil desi suntem, totusi, sub umbrela aceleiasi familii ocupationale, cred eu. Mai bine zis: decembrie 2016 - favorabil, dupa, legea 153/2017. Si totusi, am colegi care au castigat si sunt incadrati la nivel maxim SGG de 2-3 ani, pe toata perioada de angajare (de exemplu, 2019-prezent).
Intre timp, SGG a transmis " o noua" grila de salarii personal contractual (alta decat cea transmisa instantei de judecata in aprilie 2022 ! si apoi catre INS , in care este scrie: functii publice si contractuale, eu avand echivalent clar), in care salariul meu de baza ramane fix cel maxim de la INS pe toti anii, 2017-2023. Nu am vazut aceasta grila dar asta reiese clar din ordinul (act administrativ) care mi-a fost inmanant la jumatatea lunii decembrie, deci ar trebui sa depun o plangere in max 30 zile calendaristice in instanta. Iar fond, iar apel ... Dupa un proces de 6 ani de zile (prin sindicatul INS), trebuie sa initiez iar actiune in instanta, de aceasta data personal.
De baza ar fi cateva documente pe care le am, plus L 153/2017 si legea privind salarizarea aceleiasi familii ocupationale din administratia publica. Precum si hotararea definitiva a CAB din 06.06.2023.
Caut un avocat care sa ma reprezinte/sfatuiasca, pentru mine e oarecum dificil dar pentru un avocat, nu cred. Am termen pana pe 10-12 ianuarie sa depun plangere in instanta. Pot reveni cu detalii mai clare.
Va multumesc.