avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitii dintr-un stat care nu e membru UE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitii dintr-un stat care nu e membru UE

Buna ziua,

Ma intereseaza sa aflu cum trebuie tratata achitizia de bunuri dintr-un stat care nu e membru UE.Ce declaratii depun pentru o societate impozit pe profit (de la 1 ian) care achizitioneaza un soft din China, in vederea revanzarii pe baza publicitatii online.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:22, 1 Februarie 2010
este import in acest caz ; in baza DVI si a facturii se face intrarea in gestiune , apoi descarcarea gestiunii pe baza facturii de vinzare ; veti lucra cu cont de marfuri ; in baza DVI se deduce tva , in baza facturii de vinzare se colecteaza taxa ( daca sinteti platitor de tva, desigur)
si intrarea in gestiune a marfii se face la data facturii sau la data DVI-ului?
Si va rog sa imi mai spuneti pe ce randuri se declara in decontul de tva ( daca eu am decontul acum trimestrial nu imi va schimba perioada faptul ca am astfel de achizitii nu?)

Multumesc!
intrarea in gestiune - la data DVI-ului si la cursul valutar din DVI
Despre rindul din decont, azi aflu ca a aparut un nou model al decontului 300 , nu l-am citit ; promit sa revin in citeva zile ; perioada impozabila nu se schimba, pentru ca nu este AIC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile achizitii china toareanelia toareanelia Achizitionam din China echipamente de joaca , platesc in vama TVA , acest TVA cum va fi inregistrat in contabilitate , cu valoarea platita in vama se poate ... (vezi toată discuția)
Import din china adr82 adr82 Am importat marfuri din China , pe care le-am platit in baza proformei in luna iulie. In luna august am primit factura fiscala iar in luna septembrie a sosit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog tare mult q ma sprijini cu un punct de vedere ... mona1928 mona1928 Bună ziua, va rog tare mult q ma sprijini cu un punct de vedere ref la import bunuri din China. Am înțeles ca factura de import produce efecte foar impreuna ... (vezi toată discuția)