Ma intereseaza sa aflu cum trebuie tratata achitizia de bunuri dintr-un stat care nu e membru UE.Ce declaratii depun pentru o societate impozit pe profit (de la 1 ian) care achizitioneaza un soft din China, in vederea revanzarii pe baza publicitatii online.
este import in acest caz ; in baza DVI si a facturii se face intrarea in gestiune , apoi descarcarea gestiunii pe baza facturii de vinzare ; veti lucra cu cont de marfuri ; in baza DVI se deduce tva , in baza facturii de vinzare se colecteaza taxa ( daca sinteti platitor de tva, desigur)
si intrarea in gestiune a marfii se face la data facturii sau la data DVI-ului?
Si va rog sa imi mai spuneti pe ce randuri se declara in decontul de tva ( daca eu am decontul acum trimestrial nu imi va schimba perioada faptul ca am astfel de achizitii nu?)
intrarea in gestiune - la data DVI-ului si la cursul valutar din DVI
Despre rindul din decont, azi aflu ca a aparut un nou model al decontului 300 , nu l-am citit ; promit sa revin in citeva zile ; perioada impozabila nu se schimba, pentru ca nu este AIC
Import din china
adr82
Am importat marfuri din China , pe care le-am platit in baza proformei in luna iulie. In luna august am primit factura fiscala iar in luna septembrie a sosit ... (vezi toată discuția)