Bună ziua.La cumpărarea unui imobil suma care depășește 10000 E trebuie plătit prin bancă.Întrebare:banii trebuie transferați obligatoriu din contul cumpărătorului sau se poate și din alte conturi?Vreau să cer împrumut de la rude,banii lor trebuie transferați mai întâi în contul meu sau se poate direct la vânzător?Mulțumesc.
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Ar trebui sa fie treaba clara...contracte de împrumut cu rudele, transmiterea banilor în contul dvs si plata din contul dvs ca dvs cumpărați, nu rudele.
Dacă, pentru a evita comisioane bancare, optați ca plata să se facă din conturile rudelor, în contractele de împrumut trebuie specificat asta, iar în contractul de vânzare-cumpărare trebuie indicate rudele plătitoare, conturile din care fac plata și contractele de împrumut în baza cărora fac acele rude plata.
Simplu și clar: părțile din documentul bancar trebuie sa fie părțile din contractul de vânzare.
De unde luați banii, cum ajung la dvs, in ce conditii ii restituiti...va înțelegeți cu rudele
Ca să fie corectă tranzacția, cumpărătorul trebuie să vireze banii din contul personal în contul bancar al vânzătorului.
Nu este corect să transferi banii din conturile bancare ale rudelor, în contul vânzătorului
Nu mai fiți așa categorici, nu trebuie să distingem acolo unde legea nu distinge. Ori legea nu interzice ca modalitate a împrumutului plata către un terț în beneficiul debitorului. Este ceea ce băncile fac în mod curent în materie de credite imobiliare: plata se face direct vânzătorului, dar firește că cel îndatorat este cumpărătorul, a cărui achiziție este finanțată de bancă.
Transfer bancar
Artigas
Va salut,
O persoana fizica,care trebuie sa-mi achite o suma de bani in cont,repezentand pretul unei tranzactii imobiliare(am convenit ca plata sa se faca ... (vezi toată discuția)