avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Transfer bancar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Transfer bancar

Va salut,

O persoana fizica,care trebuie sa-mi achite o suma de bani in cont,repezentand pretul unei tranzactii imobiliare(am convenit ca plata sa se faca integral inainte,iar imediat dupa aceasta sa perfectam contractul de vanzare-cumparare)tergiverseaza achitarea acesteia pretextand ca ar exista o reglementare care obliga ca pentru sumele mai mari de 10000 de Euro sa existe un contract care sa justifice ce anume reprezinta aceasta plata,pentru a se evita chipurile spalarea banilor.(suma se transfera dintr-o banca straina din contul platitorului intr-o banca romaneasca in contul meu).De asemenea mai sustine respectiva persoana, ca in cazul in care nu exista un contract,banca romaneasca unde s-au virat banii in contul meu este posibil sa refuze sa-mi elibereze suma.Aceasta sustinere a respectivei persoane consider ca este nefondata,intrucat am mai transferat diverse sume(inclusiv din strainatate in Romania) iar bancile nu mi-au solicitat nici un fel de contract care sa justifice respectivele sume,ci intotdeauna se cere de catre functionarul bancar sa se specifice ce reprezinta suma,dar fara documente justificative.(este absurd ca o banca sa pretinda un contract care sta la baza unui transfer bancar,atata vreme cat nu cumparatorul nu a achitat inca pretul cuvenit!).Ce parere aveti?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Artigas , utilizator 16:32, 2 Iunie 2011
Dar domnul ce garantie are ca dupa ce va da banii veti incheia acest contract?
De ce nu faceti un antecontract de vanzare-cumparare?
Si este posibil ca unele banci sa-i ceara un document justificativ, da, e absolut corect, nu toate aplica aceleasi reglementari, mai exista si regulamente interne,..
Cumparatorul are fireste conventia scrisa incheiata intre mine si el in care eu ma oblig sa inchei actul de vanzare-cumparare dupa primirea sumei cuvenite.Am stabilit de comun acord,pentru ca actiunea sa se desfasoare cu celeritate,sa incheiem direct actul de vanzare-cumparare,fara antecontract.
~ Conținut șters la cerere ~
Spuneti ca cea mai regretabila cale este cea convenita,respectiv ca se face plata iar apoi se incheie contractul de vanzare-cumparare.Spuneti ca altele ar fi traseele de urmat pentru a nu exista suspiciuni. Care anume sunt traseele la care faceti referire?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament de la un dezvoltator carmenalinamihai carmenalinamihai buna ziua, as vrea sa ma ajute cei cu studii juridice cu o informatie! doresc sa achizitionez un apartament cu bani cash, fara credit bancar de la un ... (vezi toată discuția)
Al doilea avans pe baza unui contract de vanzare cumparare DanCI85 DanCI85 Buna ziua, In urma cu ceva vreme am semnat un antecontract de vanzare-cumparare (in calitate de promitenti cumparatori) pentru un imobil ce urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare imobil raluca_str raluca_str Buna, Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare imobil cu avans 1000 euro. Urmeaza ca maine sa primim restul de bani si sa semnam contracttul. ... (vezi toată discuția)