avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Banca este obligata (la cerere )sa dea mostenitorilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Banca este obligata (la cerere )sa dea mostenitorilor extrase ...

Banca este obligata (la cerere )sa dea mostenitorilor extrase bancare ale contului unui decedat pentru perioade înainte de deces ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:55, 31 Decembrie 2023
Banca poate desființa depozitele la termen ale unui decedat fara acceptul mostenitorilor?

dumitruvr@yahoo.com a scris:

Banca este obligata (la cerere )sa dea mostenitorilor extrase bancare ale contului unui decedat pentru perioade înainte de deces ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Decembrie 2023
dumitruvr@yahoo.com, utilizator
Nu se desființează ca să rămână banii bancii. Puteti face cereri privind conturile decedatului în baza certificatului de mostenitor sau în cel al calității de mostenitor.
Suspectați ca s-au retras bani din cont de altcineva pana la deces?
În momentul când am prezentat la banca certificatul de deces,aceasta a desființat toate depozitele la termen ale decedatului . Asta am văzut când m-am prezentat la banca cu certificatul de mostenitor. Banca are acest drept sa desființeze depozitele la termen în acest caz ?

gi-jane2 a scris:

Nu se desființează ca să rămână banii bancii. Puteti face cereri privind conturile decedatului în baza certificatului de mostenitor sau în cel al calității de mostenitor.

Si banii unde sunt?
Desfintand depozitele s-a pierdut dobânda la fiecare depozit ,aprox 3000 lei

dumitruvr@yahoo.com a scris:

În momentul când am prezentat la banca certificatul de deces,aceasta a desființat toate depozitele la termen ale decedatului . Asta am văzut când m-am prezentat la banca cu certificatul de mostenitor. Banca are acest drept sa desființeze depozitele la termen în acest caz ?

gi-jane2 a scris:

Alte discuții în legătură

Imputernicire pe cont bancar in cazul decesului titularului FlorinOIF FlorinOIF Buna ziua, Sa presupunem ca X decedeaza in strainatate la data 01.01.2020. Datorita circumstantelor decesului, Certificatul de deces ii este eliberat abia la ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Imputernicitii avea dreptul sa retraga banii de contul tatalui meu decedat? cioatamircea cioatamircea Tatal meu a avut cont .La suma depusa a avut cum este normal imputernicit.Dupa decesul tatalui meu imputernicitii mai aveau dreptul sa scoata bani? Editat ... (vezi toată discuția)