avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Rectificare DU din sistem real în normă de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Rectificare DU din sistem real în normă de venit

Bună ziua!

Până în ce dată se poate face rectificarea in DU de la sistem real la norma de venit?

La estimarea venitului pentru anul 2023, am scris “sistem real”, însă mă încadrez cu codul CAEN la “norma de venit”. Se poate face rectificare în DU până în 31 dec 2023 să modific forma de impozitare?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: SpF2016 , utilizator 23:17, 7 Ianuarie 2024
Nu se poate. Am avut si eu o situatie asemanatoare si am intrebat in scris la ANAF daca pot sa rectific pana la sfarsitul anului. Mi s-a raspuns ca odata bifata optiunea "real" trebuie sa raman minim 2 ani pe sistem real. O greseala scumpa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare regim impozitare pfa grandanat grandanat Am un PFA pe norma de venit si as vrea sa trec la impozitare in regim real. Cum se poate face acest lucru si cat timp dureaza demersurile. 1. Pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220-privind venitul estimat diana20 diana20 Buna ziua, am un PFA prin care imi desfasor activitatea de Taximetrist. Functionez din 2003, iar pana acum am platit impozitul forfetar.Acum 2 saptamani mi s-a ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen pfa, norma de venit MrDerpson MrDerpson Salut, In cazul in care un PFA a fost deschis in Mai 2014 (sistem real, consultanta in afaceri), cand se poate face trecerea la un alt cod CAEN pentru ... (vezi toată discuția)