avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Situația din familia noastră stă așa: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Situația din familia noastră stă așa: pentru cei ...

Buna ziua. Situația din familia noastră stă așa: pentru cei doi părinți eu și sora mea suntem copiii însă tata mai are dintr o alta căsnicie 4 copii. Atunci când el a divorțat le a lăsat acestora casa in care a stat și le a plătit acestora pensia alimentară aferentă în condițiile legii, ultima plata fiind acum vreo 25 ani. Acum tata se apropie de 75 ani și dorește ca noua lui casa să rămână mie și surorii mele. Care este modalitatea în acte că acest lucru sa se întâmple în timpul vieții lui? Contract de vânzare -cumparare? Poate fi cesta atacat de ceilalți copii? Daca da in ce condiții și sub ce aspect? Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 31 Decembrie 2023
Adriana Rebenciuc, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:14, 20 Mai 2024
Incheiati un contract de intretinere și pastrati dovezile ca l-ati întreținut.
Sub ce forma le-a "lasat" tatăl dvs casa celorlalți 4 copii?
A încheiat cu aceștia vreun contract?
Nu știm acest lucru și pe noi, copiii din prezent nu ne interesează. Noi nu dorim sa ne legăm de situația lui din trecut ci doar de prezent.

raluk0207 a scris:

Sub ce forma le-a "lasat" tatăl dvs casa celorlalți 4 copii?
A încheiat cu aceștia vreun contract?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa va intereseze. Ca în funcție de asta depinde soarta actului dvs.
Dacă a "lasat" de fapt casa fostei soții, la partaj, înseamnă nu le-a lăsat nimic copiilor, ci mamei lor, astfel încât ei pot solicita reductiunea actului care va fi făcut dvs.
Iar dacă "a lasat" direct copiilor, prin donație, ei primind la rândul lor, nu mai pot solicita reductiunea actului dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate nici partaj nu au făcut, ceea ce e bine .
Orice s-ar fi făcut sau nu, e ok sa faceti un contract de intretinere, asta daca sunteti pe aproape și îl întrețineți.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca suntem doua surori și s-a făcut succesiunea ... Ionel Achimi Ionel Achimi Buna ziua! Daca suntem doua surori și s-a făcut succesiunea după mama care a decedat, iar acum tata a ramas în viața, având și un atac cerebral, cu ... (vezi toată discuția)
Divort Mdg Mai Mdg Mai Buna seara. S.a pus problema divorțului, avem 2 copii minori de 3 ani jumate si respectiv 10 luni, intrebarea este: copii raman la mama chiar daca mama nu ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere minor după căsătoria părintelui rezident AmySor AmySor Buna ziua....de curand m-am recasatorit avand in grija fetita din prima casatorie intrebarea mea este daca se mai primeste sau nu pensia alimentara daca te ... (vezi toată discuția)