avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Facturare anapoda de la emag pt PFA (diversi ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Facturare anapoda de la emag pt PFA (diversi furnizori, inconsecventa, greseli)

Buna ziua,
Am o problema cu o achizitie de pe emag.
A comadat mai multe produse odata, cateva livrate de emag, unul de alt furnizor. Problema e ca 2 dintre furnizori erau externi.

in loc de o factura pe care sa fie toate produsele (doar de platit le-am platit catre emag pe toate odata) am primit niste facturi defalcat, si dupa parerea mea total anapoda.

De ex, unul dintre produse era vandut de furnizorul X si livrat de emag si a fost prins in factura emag cu furnizor Dante International (adica emag).

Altele au aparut cu niste facturi dubioase externe, emise chipurile de firme din UE dar in RON! Una a inclus TVA, cealalta a modificat ulterior achizitiei si pretul si a emis factura fara TVA.

Precizez ca facturile trebuiau / au fost scrise pt un PFA (inregistrat ca atare platforma emag).

Intrebari:
1. Cum e posibil sa fie emise facturi in RON cu furnizor aparent din Germania, fara ca respectivul sa aiba un sediu in RO? Eu zic ca cel mult putea fi emisa factura in EUR, moneda lor nationala. Asa este sau exista alte reglementari?

2. Cum e posibil sa mi se emita factura fara TVA de catre un furnizor chipurile din afara Romaniei, daca nu am trecut niciunde ca as detine un nr. de tva intracomunitar?

3. Ce se poate face impotriva emag, pentru a evita pe viitor astfel de situatii? Evident problemele sunt cauzate de ei, atata vreme cat nu ai cum sa stii in avans de unde iti aterizeaza de fapt factura - dupa cum am scris mai sus, pt unii furnizori externi preia emag facturarea, pt altii nu, si de aflat care si cum, afli abia cand ai primit factura)

Pe toate facturile emise de ei apare la mine doar CIF-ul de Romania (neplatitor TVA), pt ca doar atat se poate introduce in fomularul lor.

Alte discuții în legătură

Firma neplatitoare de tva in ro - achizitie de la firma din ue fara vat marius.m marius.m Exista sanctiune daca o firma neplatitoare de TVA in RO face achizitii de la o firma din Italia care emite facturile fara TVA ? Firma din RO nu a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Achizitie servicii intracomunitare cu tva sau fara tva alesoft alesoft Buna seara, Incerc sa lamuresc urmatoarea situatie. Sunt o firma neplatitoare de TVA si pentru ca folosesc Google Adwords mi-am obtinut si un CIF special ... (vezi toată discuția)
Refacturare transport intracomunitar Ana M Eliade Ana M Eliade Import marfuri din UE, furnizorul imi emite facturi in conditia de livrare CIF, transportul este in sarcina furnizorului. Transportul este asigurat de o ... (vezi toată discuția)