avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului

Buna ziua,

In data de 31.1.2010 am condus sub influenta alcolului din care a rezultat tambonarea unei masini stationata , din care sa ajuns la intelegerea intre parti suportarea costului reparatiei masini , mam ales cu un dosar penal conform articolului 87 din 1 august 195 din 2002 . La testarea cu alcoltestul a reiesit 0,79 mg alcol pur in aerul expirat.

Astept un raspuns referitor la consecintele la cazul meu!
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
cristi116, utilizator
In ce sens raspuns?
Nefericit caz, te compatimesc dar "placerile se platesc". Si nu uita, ai avut noroc, in locul masinii tamponate putea fi una sau mai multe persoane.
Alcoolemia in sange, cu aproximatie, va avea o valoare dubla.Va recomand sa cereti recalcularea acesteia .
Cu o aparare bine pusa la punct , poate fi aplicata o amenda administrativa (sansele sunt extrem de reduse ).
Daca se va dispune trimiterea in judecata , pedeapsa cu inchisoarea va fi individualizata prin suspendarea conditionata a executarii acesteia ( aceasta fiind o facultate , iar nu o obligatie a instantei de judecata ), iar permisul dumneavoastra va fi anulat (il veti redobandi in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti )

Succes.
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara alcoolemie 0.49 viorel1998 viorel1998 am si eu o intrebare,in aprilie anul acesta am fost depistat cu aparatul etilotest si mi-a iesit o alcolemie de 0,49 mg\\l in aer expirat si de atunci nu mia ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan darac darac am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua ... (vezi toată discuția)
Alcol la volan florin17 florin17 intrebare de 1000 de puncte, am suflat in aparatul alcoltest unde a iesit o,87 dar nu am mers la spital, cum iese pana la urma ? (vezi toată discuția)