avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am o problemă mai complicată: părinții ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am o problemă mai complicată: părinții meu au ...

Bună ziua! Am o problemă mai complicată: părinții meu au avut un apartament pe care intenționau să mi-l dea mie. Înainte de căsătorie, din motive mai complicate pe care nu are rost să le detaliez, am decis să trecem apartamentul în cauză pe soț prin contract de vânzare-cumpărare, respectiv prin credit bancar. Banii pe care i-au primit părinții mei de la banca au fost transferați în totalitate mie, pe care ulterior, i-am transferat o parte soțului, iar cu cealaltă parte am achiziționat un teren.
Problema vine azi, când am decis să divorțăm, iar soțul meu susține ca este apartemntul lui și tipic românului, au apărut certuri pentru acest apartament pe care el îl consideră al lui din faptul că este pe numele lui. Menționez faptul că, de-a lungul timpului i-am transferat și eu sume de bani pentru a acoperi rata în cauză.
Întrebarea mea este, am vreo șansă cat de mică măcar să am jumătate din apartament? Sau el are tot, având în vedere ca a fost achiziționat dinainte de căsătorie, numele meu fiind inexistent în orice act în afară de girant la bancă…
Și încă o întrebare, mă amenință că scoate afară din apartament, respectiv schimba yala de la ușă. Dacă se va întâmpla asta, eu pot face ceva?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2024
Bodand, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:12, 3 Ianuarie 2024
da, nu va vara in casa, doar ca isi ia amenda si na, se incearca sa se consilieze.
daca face scandal, puteti chema politia si daca se emite un ordin de protectie, el va pleca din casa.
Astea sunt masuri provizorii.
mergeti la avocat si vedeti ce obtineti de la partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre evacuare dupa divort dlp dlp sunt divortat de aproape 4 ani.sotia mea a intentat divortul la insistentele parintilor ei cu care nu m-am inteles niciodata si asta dupa 17 ani de ... (vezi toată discuția)
Acces in imobil alex201888 alex201888 Am depus divortul si inca nu s-a stabilit primul termen. Din cauza situatiilor foarte tensionate am plecat din casa, bun propriu al meu dinainte de casatorie, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.sunt casatorita legitim de 20 ani.din prima casnicie ... primavara21 primavara21 Buna ziua.Sunt casatorita legitim de 20 ani.Din prima casnicie am un copil,iar sotul meu are doi.Locuim pe un teren proprietatea sotului,achizitionat inca din ... (vezi toată discuția)