avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Art. 841 nou introdus in codul fiscal, alin.1
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Art. 841 nou introdus in codul fiscal, alin.1

Buna ziua,
conf ART. 841 nou introdus in codul fiscal, la alin.1 se prevede :
(1) În cazul veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, altele decât cele din arendarea bunurilor agricole şi din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală, plătite de persoane juridice sau alte entităţi care au obligaţia de a conduce evidenţă contabilă, venitul brut reprezintă totalitatea sumelor în bani şi/sau echivalentul în lei al veniturilor în natură stabilite potrivit contractului încheiat între părţi.
Conform contractului de chirie, utilitatile sunt pe numele proprietarului, acesta le achita catre furnizorii de utilitati, urmand sa recupereze sumele respective de la societate(chirias) in baza prezentarii dovezii de plata si a facturilor primite de la furnizorii utilitarilor.
In acest caz, valoarea acestora trebuie cumulata cu cea a chiriei si rezultatul este venitul brut impozabil ?
Daca contractele de utilitati se preiau pe numele chiriasului si acesta le achita direct furnizorilor de utilitati , se includ in venitul brut impozabil ?
Daca achit in ianuarie 2024 chiria pentru decembrie 2023, trebuie retinut impozit ?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 17:53, 3 Ianuarie 2024
nu . ( impozitul la chirie pe dec 2023 va intra in Declaratia unica pt 2023 ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se aplica prevederile oug 115/2023 pentru chiria pentru luna ... Medresia Medresia Cum se aplica prevederile OUG 115/2023 pentru chiria pentru luna ianuarie 2024 daca aceasta a fost platita anticipat in luna decembrie 2023? (vezi toată discuția)
Se scade din impozitul platit la "fisc" asigurarea imobilului ( spatiu comercial) cosminani cosminani Sunt persoana fizica si am cumparat un spatiu comercial recent ,am reusit sa-l dau in chirie pe 2ani, cu 300 lei lunar (primele doua luni gratis pentru ... (vezi toată discuția)
Inchiriere teren pt.un panou publicitar mircea4 mircea4 Buna ziua! Daca inchiriez teren pt.un panou publicitar,din curtea mea,trebuie sa contactez serviciul financiar de la primarie(asa afirma unii si nu inteleg de ... (vezi toată discuția)