avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot ceda domiciliul copiilor după divorț tatălui?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot ceda domiciliul copiilor după divorț tatălui?

Pot ceda domiciliul copiilor după divorț tatălui? Suntem divorțați, domiciliul copiilor este la mine insa stăm în mod egal cu copiii. Copiii au venit la momentul nepotrivit pentru mine plus că m-a lăsat însărcinată intenționat in condițiile in care discutasem că atunci când va fi momentul se va întâmpla de buna voie. Am încercat din toate puterile sa accept ideea de a fi în preajma lor, de a a mă ocupa de ei. Nu îi neglijez sau sa ii abuzez dar nici nu le ofer atenția de care au nevoie din partea unei mame. Sunt foarte distanta cu ei. Când știu că trebuie să vina la mine de la tatăl lor nu îmi găsesc locul, am o stare de neliniște continua. Depresie nu este că am fost deja la terapeut. Relația mea cu tatăl lor nu este roz deloc. Ii întoarce împotriva mea, ii îndepărtează de mine și mai mult. A doua zi după ce ei vin la mine deja încep să întrebe când vine tati sa ii ia și chiar îi înțeleg pe saracii copiii nevinovați. Ei trag tare mult cu el. Nici cu el nu știu cum să deschid discuția despre a-i ceda lui totul și dacă vrea se poate întoarce și în România(suntem în străinătate și el sta aici doar de dragul copiilor). Îmi e groaza de discuția pe care vreau sa o am cu el. După 2 ani de la divorț încă are control asupra mea
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2024
Vera veve, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Schimbati terapeutul. Oricum un diagnostic de depresie, ar pune un psihiatru. Nu e neapărat sa fie o boala, unii nu pot fi parinti și nu se trezește nimic în ei după nașterea copiilor. Daca știați ca nu vreti sau nu atunci, v-ati fi protejat, nu exista, nu exista "m-a lăsat gravida intentionat".
Apoi, ati ratat o șansă să scapati de copii, la divort. Trebuia sa cereti locuinta la tata.
Acum , cu acordul lui, cereti schimbarea domiciliului la tata.
Deci vorbiti cu el.
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă minorii sunt în străinătate cu domiciliul la dvs competente sunt instantele din tara respectiva și aplicabila legislația de acolo privind dreptul.familiei.Pt s rezolva în România tb sa va mutați.in tara ,etcetc.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vă imaginați însă că dacă le schimbați domiciliul copiilor la tată încetează orice îndatorire părintească, cum dați impresia că credeți și vă doriți. Ar fi indicat să vă dați acordul și pentru ca tatăl să aibă custodia exclusivă, altfel veți fi deranjată pentru orice decizie care trebuie luată, va trebui să vă dați acordul în formă autentică pentru orice vacanță în afara României sau țării de rezidență etc.

Și chiar și în ipoteza stabilirii custodiei exclusive a tatălui, persistă obligația de întreținere (și dreptul de vizitare, însă acesta probabil nu vă interesează). Așa că veți scăpa de plata unei pensii alimentare doar dacă tatăl și, după împlinirea vârstei de 18 ani, copiii care-și continuă studiile se vor uita în altă parte.

Apropo, foarte amuzant acel "m-a lăsat gravidă intenționat". Mai ales că discutăm de mai mulți copii. Așadar, exceptând situația că aceștia sunt gemeni, dumneavoastră nu ați găsit timp de la o sarcină la următoarea să aflați care sunt metodele contraceptive. Deși toată informația e la un clic distanță. Prin urmare, întrucât e evident că nu vă doriți copii și că egoismul dumneavoastră depășește orice simț al datoriei față de niște neajutorați care nu au cerut ei să fie aduși pe lume, vă sugerez ligaturarea trompelor uterine. Nu afectează plăcerea sexuală precum prezervativele sau steriletele, nu vă afectează hormonal, precum anticoncepționalele, iar efectul e permanent, nu vă mai faceți griji dacă aveți balonașul sau pilula la îndemână. Și nu înseamnă uciderea unui foetus uman, precum avortul. Bașca că-n ipoteza în care vă răzgândiți cu privire la a avea copii, operația e reversibilă.
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2024
Alexandru Surcel, Avocat
Ca mama va spun ca poate ar trebui schimbat terapeutul cu un psihiatru. Sunt mai mult ca sigura ca este depresie netratata. Toate simptomele. Stiu ca nu astfel de sfat ati cerut, dar pot spune ca am fost intr-o situatie de acest gen si terapia medicamentoasa m-a scos din negura mintii. Acum, la ani distanta ma gandesc cum am putut dori asa ceva. Iar vazand subiectul, avand experienta personala, nu am putut sa trec peste.
Cautati psihiatru si urgent! Pastilele sunt banale, nu dau dependenta, nu te molesesc, iar corelate cu sport si dieta, va puteti reveni si intr-o luna.
Refuz sa cred ca acesti copii vor fi bine fara o mama bine. Iar cand spuneti ca el la 2 ani distanta are inca control, aici clar e nevoie de terapie, dovada clara ca nu sunteti bine. Posibil sa fie o trauma, o relaxie toxica, o relatie narcisica (cititi despre) dar avem puterea sa ne vindecam.
Nu puteti trai abandonand copiii si uitandu-va mereu peste umar. Sunt grupuri de fb special create pentru a ajuta victimele abuzurilor, divorturilor, traumelor. Vi le pot scrie in privat, nu stiu daca am voie sa le postez. Sunt aici daca aveti nevoie de ajutor.
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2024
OvidiuF., utilizator
@OvidiuF.

Astept programare din nou la terapeut. Ultima oară am fost acum aproximativ un an. Ceva se întâmplă asta e clar. Încă nu am incercat cu medicamente însă cred că urmeaza

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2024
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii judiciari si firesti pentru intentare divort cu 2 minori? Ovi91 Ovi91 Buna ziua. Avem 2 baieti mititei, unul de 3 ani jumate si altul de 1 an jumate. Vreau sa rupem pisica de coada pentru ca... nu mai merge, efectiv... iar ... (vezi toată discuția)
Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea și dureroasa. ... Madrian16 Madrian16 Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea și dureroasa. Sunt împreună cu soția mea de 3 ani și avem o fetiță de 9 luni dar am ajuns ... (vezi toată discuția)
Amanta si copiii mei ADANNA ADANNA Am mai pus intrebarea asta, deci...sper sa nu plictisesc.... Ce impact va avea asupra fetitei mele faptul ca va vedea o alta femeie langa tatal ei?...(noi ... (vezi toată discuția)