avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... recurs plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

recurs plangere contraventionala

Recursul impotriva sentintei ce are ca obiect plangere contraventionala se depune la tribunal, sectia contencios administrativ si nu la instanta a carei sentinta se ataca. E adevarat?
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 08:10, 2 Februarie 2010
Se depune la sectia civila a tribunalului competent teritorial
Conform prevederilor art. 299 alin.(2) C.proc. civ. "recursul se solutioneaza de instanta imediat superioara....", in acest caz Tribunalul judetean Ialomita (mun. Slobozia).
Pentru introducerea cererii de recurs este suficient sa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire pe adresa Judecatoriei (se depune la instanta a carei hotarare se ataca!).
In cerere va trebui sa mentionati (art.302 indice 1 C.p.c.):
1. numele, domiciliul sau resedinta;
2. indicarea hotararii care se ataca;
3.motivele de nelegalitate pe care se intemeiaza recursul si dezvoltarea acestora; 4. semnatura;
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs plangere contraventionala ovidiu76 ovidiu76 Buna,in august m-a prins radaru aproape de urziceni si am contestat procesul verbal, precum ca nu aveam viteza care mi-au comunicato si ca procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Recurs contencios administrativ radu_al radu_al Am avut un proces cu doua capete de cerere si unul a fost respins. Acum am posibilitatea de recurs în 15 zile si am doar o vaga idee despre cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Recurs maria1956 maria1956 mi s-a respins actiunea la tribunal cu drept de recurs in 15zile cui ma adresez tot tribunalului unde am avut proces sau curtii de apel?va multumesc (vezi toată discuția)