avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Am o nelamurire : la implinirea varstei de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Am o nelamurire : la implinirea varstei de 60 de ani, ...

Buna ziua. Am o nelamurire : la implinirea varstei de 60 de ani, un barbat poate iesi la pensie limita de varsta daca are o perioada de cotizare de 35 + 5 ani, sau perioada de cotizare trebuie sa fie de 35 + 8 ani? Multumesc...
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:53, 4 Ianuarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate să-și deschidă drepturile la limită de vârstă pe legea 360/2023 după 01/09/2024 dacă îndeplinește condiția de vârstă de 60 ani și cea de stagiu de minim 40 ani contrbutivi.
Va multumesc... Inseamna ca pana la data de 01 sept. 2024 regula ramane 35 + 8...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Legea 263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se merita sa ies la pensie anticipat fiind din zona defavorizata? ... Plesaianis Plesaianis Se merita sa ies la pensie anticipat fiind din zona defavorizata? Sunt din Ploiesti si peste 1 luna implinesc 63 de ani. Stagiu de cotizare 37 ani. Care ar fi ... (vezi toată discuția)
Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă ... goplanet goplanet Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă drepturile de pensie dupa 1 septembrie 2024 - cei 5 ani de stagiu peste cei 35 de stagiu ... (vezi toată discuția)
Vârsta minima si cotizatia realizata Natalbanat Natalbanat La vârsta de 62 de ani si 2 luni si cu cotizatia realizata de 23 de ani si 7 luni, un barbat poate iesi la pensie? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)