Buna seara!
Intr un caz de ucidere din culpa-scos din cauza tiristul care a condus cu viteza(din expertiza nu a reiesit asta)care,pentru a evita o caruta stationata jumatate pe partea carosabila,a ajuns in sant,virand dreapta,unde a accidentat mortal o persoana.Carutasul(desi nu se afla in caruta)se afla pe camp ,a ramas singurul prin rechizitoriu a raspunde pentru ucidere din culpa.Va rog sa mi spuneti daca este legal sa se retina culpa carutasului in uciderea din culpa a persoanei(el nefiind la fata locului)si fiind si obligat la daune morale prin sentinta de fond.
Buna seara! Da, situatia descisa de dvs poate fi corect incadrata si solutionata dpdv juridic. Dar, faceti apel domnule avocat!
Acum, noi nu stim de aici, de la distanta, si doar din cele relatate de dvs care este continutul dosarului penal solutionat si pe ce anume s-a bazat sentinta la fond. Insa, ca fapt divers, da, carutasul poate sa raspunda penal si implicit civil daca a lasat caruta acolo si a plecat de langa caruta. Asta este clar! Insa, pentru un raspuns corect si complet, discutati cu avocatul pe care l-ati avut la fond, pentru ca, daca sunteti inculpatul, sigur ati avut un avocat, si va lamureste domnia sa. Iar daca sunteti partea civila, luati legatura cu un avocat sa va studieze dosarul, daca nu ati avut avocat la fond. Succes!
Daune
merfea
Buna ziua!...am si eu o problema...am avut un accident rutier din cauza unei carute, pe un drum european, carutasul a murit iar familia lui e foarte saraca..nu ... (vezi toată discuția)
Distrugere
Dan-Cornel Murzea
in urma unui accident rutier in care un autovehicul a fost avariat de catre un vehicul cu tractiune animala, (caruta cu cal),din vina carutasului, existand in ... (vezi toată discuția)