avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare salariu la 2 ani vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare salariu la 2 ani vechime

Buna ziua! Am următoarea speta: angajat mai vechi de 2 ani, a avut in perioada 01.01.2022-31.12.2023, o perioada de 1 an plătit la 4 ore cu un salariu de 2000 lei brut (deci peste valoarea salariului minim pe economie raportat la norma), iar din feb. 2023 a fost trecut la 8 ore cu salariul minim pe economie.
A. El intra in categoria în care trebuie sa ii măresc salariul pt ca are minim 2 ani vechime în firma și la acest moment are salariul minim pe economie?
B. Sau lui ii voi putea mari salariul doar după ce face 2 ani pe salariul minim, adica din feb. 2025?
Cum interpretați prevederea cu vechimea?
Eu înțeleg ca nu are voie sa depășească 2 ani in care sa fie platit cu salariul minim, deci consider ca este corecta varianta B.
Dvs. ce părere aveți?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2024
LarisaMT, utilizator
Cel mai recent răspuns: LarisaMT , utilizator 13:01, 5 Ianuarie 2024
Intr-adevar, varianta B este cea corecta.
Mulțumesc frumos pt răspuns!

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, varianta B este cea corecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, referitor la ordonanta 130, respectiv modificarea ... marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Referitor la ordonanta 130, respectiv modificarea salarilor minime pentru angajatii care au in firma o vechime mai mare de 2 ani cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de somaj lilianavasii lilianavasii am in cartea de munca o vechime de 7 ani si 2 luni iar in ultimi 4 anii am avut decit salariul minim pe economie,fara alte sporurii sau ore suplimentare .ce ... (vezi toată discuția)
Calcul tarif / ora suplimentara leonora leonora Buna ziua. Am cateva nelamuriri referitoare la calculul orelor suplimentare si va rog,daca se poate,sa ma ajutati cu un raspuns.Ma aflu intr-un proces in care ... (vezi toată discuția)