avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare documentatie cadastrala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare documentatie cadastrala

Buna, instanta a dispus anularea documentatiei casastrale intr-un proces de granituire. M-ar interesa daca anularea respectiva este efectuata de catre instanta, sau partile implicate? Presupun ca anularea se intampla doar dupa trecerea termenului de apel, de 30 de zile, sau gresesc?
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2024
nrobert13, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:17, 8 Ianuarie 2024
instanta doar a dispus. dupa trecerea termenului de apel, partea interesata se duce la OCPI cu hotararea legalizata, pentru punerea in aplicare. probabil ca instanta a mai si hotarat ce sa se faca in continuare (daca acest lucru a fost cerut, fireste), de exemplu, revenirea la situatia anterioara, efectuarea de noi masuratori, etc.
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2024
adriandimitriu, utilizator
multumesc pentru clarificare. instanta a mai hotarat stabilirea liniei de hotar conform raportului de expertiza, care face parte integranta din hotarare, efectuat in cadrul procesului. Asta inseamna ca noul document cadastral se poate intocmi fara alte masuratori, sau este totusi necesara chemarea unui topograf pentru intocmirea noului document cadastral?
depinde de continutul raportului de expertiza. veti afla de la OCPI, cand veti prezenta hotararea completa
in cadrul expertizei, a isit la iveala, ca respectivul vecin a depasit granita si cu alt vecin, dar aceasta cerere nu a fost cuprinsa in proces, si in consecinsa nici in hotarare. Exista ceva cai de a obliga vecinul sa respecte linia de hotar si cu celalat vecin? daca de exemplu se impun noi masuratori de catre OCPI, presupun ca se fac cu acordul tuturor partilor implicate, sau daca nu, ce cai de atac exista.
sigurul mod de a obliga este printr-o hotarare judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Granituire? Nelamuritul Nelamuritul Buna ziua. Am cumpărat un teren intravilan care este mărginit pe trei laturi cu garduri. Ulterior, am măsurat din curiozitate terenul respectiv și am ... (vezi toată discuția)
Intabulare frauduloasa dupa decizie tribunal nefavorabila atinim atinim Buna ziua tuturor, Situatia pe care vreau s-o expun dezbaterii e urmatoarea. Am fost dati in judecata de vecini pentru o suprafata de 400mp. Dupa 5 ani de ... (vezi toată discuția)
Cadastrare elafinta elafinta Buna ziua! am o intrebare legata de cadastrare. In 2004 am cumparat un teren arabil in extravilan, de 2000 mp (10 m/200m) de la o persoana care avea doar titlu ... (vezi toată discuția)