avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Poate semna patronul firmei bilanțul în lipsa ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Poate semna patronul firmei bilanțul în lipsa expertului contabil?

Bună ziua! Poate semna patronul firmei bilanțul în lipsa unui Expert contabil înregistrat la CECCAR? Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: PAVEL86 , utilizator 12:26, 11 Ianuarie 2024
Nu. Trebuie și semnatura expertului contabil. Puteți colabora cu unul în baza unui contract de prestari servicii contabile și factura, pentru cateva zile cat ii trebuie sa va întocmească și semneze bilanțul..
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Legea spune ca se poate, dar trebuie ca sa fie 2 persoane diferite administratorul si respectiv persoana care este angajata ca si directorul economic (economist cu studii superioare) care se ocupa de contabilitate, in caz contrar un contract de colabore cu o persoana fizica sau juridica membra CECCAR pentru avizarea situatilor financiare anuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare bilant 2017 entitate mica ionela11 ionela11 Buna ziua, Cine poate semna bilantul pentru anul 2017 pentru o entitate mica?....Eu sunt angajata doar economist ...deci nu pot semna (vezi toată discuția)
Declaratiile care se depun la fisc pot fii depuse de administrator? Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, am infiintat o firma sunt asociat unic si administrator, nu am fff multe facturi in medie 20-30 de facturi pe luna, domeniu de activitate ... (vezi toată discuția)
Toate societățile comerciale au nevoie de contabil autorizat/atestat? semnătura administratorului nu-i suficientă? marcel.damaschin marcel.damaschin Orice societate are nevoie de contabil autorizat/atestat? Semnatura administratorului nu-i suficienta? Evident, nu includ si vizarea bilantului anual. Multam! (vezi toată discuția)