Sotia mea lucreaza ca si asistent medical cu studii superioare generalist pe sectia ATI a unui spital din Timisoara. De ceva timp este obligata de sefa ATI sa fac si grupe de singe , compatibilitati si transfuzii, adica munca unui asistent UTS. Este legala aceasta obligatie? In ce lege se poate gasi aceasta obligativitate? Se intimpla de fff multe ori ca trebuie sa isi lase pacientii ei de la ATI pentru munca de UTS. Este legal asa ceva? Va multumesc
Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii; c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....
In speta, trebuie vazut in Regulamentul de Organizare si Functionare / fisa postului sefei ATI cine are dreptul sa dea astfel de atributii .
De acord cu dumneavoastra. Dar , se stie ca in sectia ATI bolnavii trebuie supravegheati in permanenta, adica trebuie ca asistenta sa fie permanent in preajma lor , in termeni medicali la capul patului , bolnavului, este normal sa pleci in alta incapere pentru a face compatibilitti de singe , grupe de singe?
Va fi normal, atunci cand legea nu mai prevede ceea ce s-a postat.
Lipsa personalului din multe institutii bugetare face sa se ajunga la situatii de genul descris de dvs.... Singura posibilitate este sa se conteste acele decizii.
Abuz in seviciu
dia25dia
asistenta sefa mi-a facut un raport pt ca nu am predat o pcienta insulino-depententa in procesul verbal de predare, mentionez ca in foaia de osevatie nu era ... (vezi toată discuția)