Buna seara . In luna martie fac 65 ani si 28 ani vechime ,din care 12 ani subteran. Noua lege intra in septembrie. Va rog sa-mi spuneti cum e mai bine sa fac : -Sa-mi bag pensia din luna martie ? - -Ori sa ma pensionez dupa luna septembrie.?
Depuneți dosarul începând cu data in care împliniți vârsta de 65 ani.Daca nu-l depuneți pierdeți pensia până la 31/08/2024.Oricum la 01/09/2024 se va recalcula pe noua formulă de calcul.Nu se întâmplă nimic deosebit.Doar că vă pierdeți drepturile pe acea perioadă.
Daca lucrati in prezent, ar trebui sa stiti ca in martie vi se va inceta c.i.m. de drept.Exceptia facand situatia in care, pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.
Pensionare
doinita_coman
Buna ziua! Vreau sa ma edific asupra varstei de pensionare pentru sotul meu si am nevoie de ajutorul D-voastra.
Detalii:
Nascut pe 28 ian. 1956
Perioade ... (vezi toată discuția)