Primaria de sector deruleaza un contract de anvelopare a blocului in care locuiesc (au inceput in septembrie si din ce inteleg nu scapam de ei inainte de luna martie da' asta e alta poveste), In contract este prevazuta si instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperis. Tocmai mi s-a comunicat de catre presedintele asociatiei ca deoarece capacitatea acestor panouri este mai mare decat consumul curentului electric in spatiile comune (lift si casa scarii) au decis sa instaleze la fiecare apartament ventilatoare cu recuperare de caldura care sa fie alimentate de la aceste panouri prin exteriorul cladirii iar cablurile electrice sa fie trase prin termoizolatia exterioara tocmai instalata. Lasand la o parte faptul ca este posibil sa fie afectata eficienta acesteia pe mine ma ingrijoreaza partea de securitate a acestei solutii/improvizatii. Cine este responsabil pentru riscul producerii de incendii de la o instalatie electrictrica trasa prin exteriorulul unui bloc de 8 etaje acum peste 2 ani sau peste 10 ani? Cine va suporta ulterior costurile de verificare si mentenanta si impune/urmari obligativitatea efectuarii verificarilor periodice? In ipoteza ca ceilalti locatari/proprietari vor fi de acord cu o astfel de solutie pe principiul este "gratis" se aplica regula majoritatea decide sau e nevoie de unanimitate? Ce optiuni am pentru a impiedica instalarea acestor cabluri electrice? Din cate stiu ele nu sunt prevazute in proiect, proiect care pana acum a fost mereu invocat de constructor cand am avut diverse nemultumiri legate de lucrari cum ar fi faptul ca mi-au astupat teava de scurgere din balcon sau faptul ca am fost nevoita sa accept inlocuirea ferestrelor termopan cu unele mai mici deoarece m-au amenintat ca daca nu le inlocuiesc ei acopera ramele pvc in exterior cu un polistiren de 5 cm ceea ce practic m-ar fi lasat la exterior fara rame si fara posibilitatea de a monta plase insecte. Multumesc!
ausfahrt
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Poate ca aveti un presedinte mai glumet care v-a luat peste picior. Pare o gluma. Nimeni nu poate autoriza o astfel de lucrare.
Unde ziceati sa ce intampla actiunea ?
Din pacate nu e asa. Tocmai e in derulare actiunea, In Bucuresti sector 3. Ma gandeam sa fac o sesizare la ISU ca n-am alta idee. La primarie ma gandesc ca e cam degeaba din pacate. Pana acum nu a venit nimeni sa imi ceara acordul dar am un feeling ca nici nu se va intampla asta deoarece ei spun ca e parte din proiect si pt anvelopare mi-am dat acordul din pacate nestiind ce cosmar urmeaza. Blocul meu are 3 scari celelalte 2 au fost anvelopate in anii trecuti si totul s-a derulat rapid si fara suprizele neplacute de care am avut parte eu. Culmea cica scara asta e un pilot si daca poate crede cineva costa 10 mil ron cu tva ceva de genu. 1 scara cu 8 etaje
Reabilitarea termica este exceptata de aviz ISU printr-un ordin de ministru. Nu ar fi obtinut avizul in veci .
In mod normal , Serviciul disciplina in constructii din Primarie este institutia responsabila in aceasta situatie. Din pacate inspectorii sunt un fel de sclavi ai lui Negoita . Totusi ,puteti face o sesizare. Ma indoiesc ca au autorizatie/proiect pentru improvizatie.
Totusi, dupa zeci de scandaluri privind calitatea deplorabila a lucrarilor de anvelopare , ce v-a determinat sa acceptati lucrarea ?
Dupa cum probabil stiti majoriatatea decide si suntem 50+ apart pe scara. In leg cu primaria tocmai asta era si temerea mea si de aceea as fi vrut sa pot sesiza o alta institutie. Intr-adevar aceasta dementa nu era inclusa in proiectul initial insa tocmai au depus la primarie o cerere pentru modificarea proiectului iar presedintele mi-a comunicat ca este doar o formalitate si deci sigur va fi aprobata modificarea. In concluzie sunt pe cont propriu nu am nici o optiune sa-i opresc sa faca asta?