avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... plata anticipata contributie la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

plata anticipata contributie la pensie

buna ziua, va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Pot plati anticipat pentru 2 ani contibutia la pilonul 1,astfel incat sa pot iesi la pensie pentru limita de varsta? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:08, 7 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca incheiati contract cu casa de pensii pentru cei doi ani , nu veti putea iesi la pensie pentru limita de varsta decat dupa ce trec acesti ani , nu acum . Asta - desigur - daca indepliniti si celelalte criterii .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate plăti în avans decât pentru lunile din anul curent pentru ca schimbandu-se salariul minim pe economie anual la care se aplica procentul de 25%, se schimba și contribuția lunară pe care trebuie s-o plătiți. Acum de exemplu este lunar 825 lei.
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate la zi Florentina Mihaela Florentina Mihaela Va rog sa-mi explicati ce influenta are faptul ca am urmat facultatea la cursuri de zi (cinci ani) asupra pensiei de limita de varsta. Sunt interesata ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pikii12 pikii12 buna ziua.am pensie privata obligatorie si pensie facultativa pilonul2...care dintre cele doua pensii o afecteaza pe cea de la stat?eu o sa ies la pensie cam ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.. care este sistemul de cotizare pentru pensii cu ... Iulita Bambuch Iulita Bambuch Bună ziua.. Care este sistemul de cotizare pentru pensii cu cheltuielile cele mai mici? Eu având Srl.. Unde ar fi bine să apelez? (vezi toată discuția)