Bună ziua, sunt însărcinată cu gemeni despărțita de tatăl copiilor, și dorim de comun acord sa păstreze fiecare câte un copil după ce se vor naște, bineînțeles fiecare sa aibă dreptul doar pt acel copil cu care rămâne fără alte obligații și eu de asemenea, adică cu custodia totală în fiecare parte, fiecare sa răspundă doar pt copilul aflat în custodie,
care ar fi demersurile ? Menționez că nu suntem căsătoriți.
Va rog frumos un răspuns și va mulțumesc din suflet.
Custodia exclusiva nu este la alegerea parintilor.
Copilul are 2 parinti care raspund legal in solidar pentru cresterea si educarea lui.
Niciunul nu se poate deroba de aceste obligatii prin propria vointa, doar instanta de tutela este singura abilitata sa decida daca masura este sau nu in interesul superior al copilului si doar cu titlu de exceptie de la regula custodiei comune.
Exceptia are in vedere situatii de abuz grav asupra copilului sau motive ce tin de persoana parintelui (consumator de droguri, alcoolic, violenta etc).
Cat despre decizia de a desparti 2 frati gemeni astfel incat sa nu isi cunoasca celalalt parinte si frate si sa nu tina legatura, fiecare pe drumul lui in viata, v as ruga sa va mai ganditi.
Veți fi aspru judecată de proprii copii gemeni, dacă luați greșita decizie să-i despărțiți.
Frații gemeni trebuie să crească împreună, și să aiba afectiv 2 părinți, pentru sănătatea lor afectivă.
Instanța de judecată va dispune cu siguranță autoritatea părintească COMUNĂ, exercitată de ambii părinți, în interesul superior al copiilor.
Custodie copii
claudiutan
Buna ziua,
In urma unei relatii de concubinaj au rezultat doi copii (gemeni).Am aflat de curand ca partenera mea a calcat stramb cat eu eram plecat la munca ... (vezi toată discuția)