avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara, Daca am depus plangere penala si politia a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara, Daca am depus plangere penala si politia a clasat ...

Buna seara,

Daca am depus plangere penala si politia a clasat cazul, in mod injust,
ma pot adresa parchetului de pe langa judecatoria orasului in care ma aflu ?
Ce optiuni as avea?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 10:49, 8 Ianuarie 2024
Bună dimineața! Dacă dosarul a fost clasat, veți primi acasă ordonața de clasare. Ordonanța poate fi atacată in termenul legal la Prim procurorul unității de parchet care a soluționat dosarul și apoi la instanța de judecată competentă material și teritorial. In mod normal, in ordonață, veți avea menționat și termenul de depunere a plângerii și unde trebuie depusă.
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2024
adrian@13, utilizator
Am primit doar un raspuns in care este mentionat: "referitor la sesizarea dumneavoastra, din data de......, inregistrata in evidentele noastre.........., va facem cunoscut faptul ca s-a dispus clasarea lucrarii intrucat fapta nu este de natura penala sau contraventionala. Totodata va multumim si apreciem increderea acordata institutiei noastre.... Cu stima,"
Si este semnata de seful sectiei de politie si de agentul de politie caruia i-a fost repartizat cazul, nimic altceva.

Banuiesc ca aceasta este ordonanta. Dar nu este nimic mentionat de vreun termen de depunere a plangerii.
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2024
Andeu984, utilizator
Nu. In mod sigur nu este ordonanță de clasare. Acesta este un raspuns de lucrare inregistrată la sesizari nu la penal. Polițiștii care au efectuat verificările au concluzionat că faptele sesizate de dumneavoastră nu sunt de natură penală sau contravențională. Nu am cum să vă dau sfaturi privind ceea ce aveți de făcut ulterior pentru că nu ați specificat ce anume ați sesizat. Puteți contacta un avocat din zona dumnreavoastră pentru a vedea dacă merită să faceți alte demersuri.
O persoana in varsta din familie a fost inselata de un individ, sub pretextul că era angajat al societăţii de distribuţie gaze naturale. El a efectuat un control al instalaţiei de încălzire în locuinţă şi a solicitat 300 lei, ocazie cu care a emis o chitanţă cu ştampilă şi semnatura ilegale. Persoana a fost identificata dupa numarul de inmatriculare surprins pe o camera de supraveghere. A si lasat numarul la un vecin si asa am reusit sa inregistrez si conversatiile la telefon cu dansul in care m-am dat ca fiind o persoana care doreste sa stie daca totul e in regula la locul de consum. In conversatie se da drept angajat al societatii de distributie gaze si spune ca: "nu am facuta verificarea si daca nu-mi da el hartia pe loc am proces verbal sa-mi inchida gazul si sa-mi dea jos contorul, iar pentru rebransare o sa ma coste cateva sute de milioane de lei vechi" - exact acelasi lucru pe care l-a spus vecinilor si rudei mele.
Din fericire vecinii avea deja verificarea facuta dar din pacate politia nu a vrut sa-i audieze desi i-am trecut ca martori.
Puteți formula o plângere penală pe care să o trimiteți direct la Parchetul de pe lângă Judecătoria din zona in care s-a intamplat. Plângerea o puteți trimite prin poștă cu confirmare de primire sau prin email.

Alte discuții în legătură

Orodonanta de clasare Sever Simion Sever Simion Am primit o ordonanta de clasare a plangerii penale intocmita de mine ca parte vatamata. In cuprinsul ei sunt multe minciuni si sursa lor este sectia de ... (vezi toată discuția)
Intrebari tehnice de organigrama a statului (penal) Borhes John Borhes John Buna ziua, Intrebari tehnice de organigrama a statului (penal) Buna ziua, am adresat pe email o intrebare unui tribunal din tara (care este numele ... (vezi toată discuția)
Contestatie clasare dosar mihail123 mihail123 La un teren pe care il detin in provincie mi-au fost rupte gardurile. A fost intocmit dosar penal de catre Politia locala, au fost facute si poze cu gardurile ... (vezi toată discuția)