La un teren pe care il detin in provincie mi-au fost rupte gardurile. A fost intocmit dosar penal de catre Politia locala, au fost facute si poze cu gardurile rupte, incadrare juridica, si persoanele invinuite chiar erau pe terenul meu... Am primit numar de dosar la procuratura si abia dupa un an si jumatate la insistentele mele am primit (doar de la procuratura) instiintare ca s-a clasat dosarul cu singura explicatie "procurorul poate dispune cum considera".
Am contestat cerand redeschiderea anchetei si comunicarea motivului pentru care s-a clasat dosarul si am primit o ordonanta a parchetului din zona in care mi se spune ca dosarul a fost clasat la cererea Politiei, ca motivele mi-au fost comunicate de Politie (ceea ce nu este adevarat) si ca am de platit 20 Ron, cheltuieli judiciare in baza art 275 alin 1 lit a si alin 5 C.P.P.
1. Ce pot sa fac, deoarece situatia reclamata de mine persista, terenul meu fiind ocupat de alte persoane.
2. Cheltuielile judiciare cum se achita (ca sa fie inregistrate ca achitate)?
Va Multumesc.
Depuneti plangere conform art. 339 C. proc. pen., in termen de 20 de zile de la comunicare, impotriva Ordonantei prin care s-a dispus clasarea. Plangerea impotriva actelor procurorului se adreseaza procurorului ierarhic superior (fie prim-procurorul Parchetului care a emis prezenta Ordonanta, fie la Parchetul de pe langa Tribunalul de jurisdictie).