avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contestatie clasare dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contestatie clasare dosar

La un teren pe care il detin in provincie mi-au fost rupte gardurile. A fost intocmit dosar penal de catre Politia locala, au fost facute si poze cu gardurile rupte, incadrare juridica, si persoanele invinuite chiar erau pe terenul meu... Am primit numar de dosar la procuratura si abia dupa un an si jumatate la insistentele mele am primit (doar de la procuratura) instiintare ca s-a clasat dosarul cu singura explicatie "procurorul poate dispune cum considera".
Am contestat cerand redeschiderea anchetei si comunicarea motivului pentru care s-a clasat dosarul si am primit o ordonanta a parchetului din zona in care mi se spune ca dosarul a fost clasat la cererea Politiei, ca motivele mi-au fost comunicate de Politie (ceea ce nu este adevarat) si ca am de platit 20 Ron, cheltuieli judiciare in baza art 275 alin 1 lit a si alin 5 C.P.P.
1. Ce pot sa fac, deoarece situatia reclamata de mine persista, terenul meu fiind ocupat de alte persoane.
2. Cheltuielile judiciare cum se achita (ca sa fie inregistrate ca achitate)?
Va Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Andrei-Ionuț COCÎRLĂU , Avocat 16:01, 20 Februarie 2016
Depuneti plangere conform art. 339 C. proc. pen., in termen de 20 de zile de la comunicare, impotriva Ordonantei prin care s-a dispus clasarea. Plangerea impotriva actelor procurorului se adreseaza procurorului ierarhic superior (fie prim-procurorul Parchetului care a emis prezenta Ordonanta, fie la Parchetul de pe langa Tribunalul de jurisdictie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva ordonantei de clasare/penal georgem80 georgem80 Buna seara, Cu speranta ca voi putea fi ajutat, ingadui sa adresez si sa prezint umatoarea situatie de fapt. In 12 August .2016 a fost inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Pot dovedii ca procurorul de caz a scris falsuri si neadevaruri in ordonanta de calsare cu nup ! poate fii acuzat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual ori alte fapte penale ? soparla62 soparla62 Buna ziua, doresc a va cere ajutorul cu un sfat. Procurorul si politistul care sau ocupat de un dosar penal clasat cu NUP, au scris in ordonanta de clasare , ... (vezi toată discuția)
Orodonanta de clasare Sever Simion Sever Simion Am primit o ordonanta de clasare a plangerii penale intocmita de mine ca parte vatamata. In cuprinsul ei sunt multe minciuni si sursa lor este sectia de ... (vezi toată discuția)