avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Managerul de transport marfa drept de angajare la 4 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Managerul de transport marfa drept de angajare la 4 firme?

Buna ziua, sunt manager de transport marfa cu PFA. Intrebarea mea este daca pot lucra la 4 firme cu functia de Manager de transport. Am inteles ca e cam ambiguu si exista riscul sa imi pierd dreptul de practica pt 2 ani. Va rog sa ma lamuriti ca sunt intr-o situatie dificila. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2024
loredana291, utilizator
Cel mai recent răspuns: loredana291 , utilizator 11:26, 23 Ianuarie 2024
În calitate de manager de transport, persoana fizică poate să conducă activitățile de transport a cel mult patru întreprinderi diferite, efectuate cu ajutorul unui parc auto cu o capacitate maximă combinată de 50 de vehicule.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns.
Am vorbit la ARR si mi-au spus ca legea asta se bate cap in cap cu cea in care spune ca poti fi angajat la mai mult de o firma dar nu cu aceeasi functie, cu acelasi fel de contract, doar in baza unui contract cu alt temei. Asa ca daca cineva vrea, pune intrebarea care temei contractual si astfel primesti si amenda esti si ti se suspenda dreptul la practica pe 2 ani. Cum vine asta?
Nu exista în legislație ce au susținut cei de la ARR.

Eu am citat din OG nr. 27 din 31 august 2011 privind transporturile rutiere, iar art.35 C.mun. prevede:

(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care îşi exercită acest drept.
......
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am si eu o intrebare. la cate firme pot fi angajata ... Lemeter Lemeter Buna ziua. Am si eu o intrebare. La cate firme pot fi angajata ca manager de transport cu 2 ore? Daca sunt cu 8 ore in alta parte? (vezi toată discuția)
Buna ziua. o persoana poate fi angajata cu contract de munca ... manuelle manuelle Buna ziua. O persoana poate fi angajata cu contract de munca de 2 ore/zi in functia de Manager transport marfa la mai multe firme? Sau poate sa fie angajat cu ... (vezi toată discuția)
Detin o firma de transport (srl - cod caen 4939) bogdantaloi bogdantaloi Buna ziua, detin o firma de transport (SRL - cod CAEN 4939) fara angajati, eu fiind unicul asociat si totodata Administrator. Am un contract cu o companie ... (vezi toată discuția)