avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces civil deszapezire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces civil deszapezire

Se da urmatoarea situatie: intr-o zi s-au realizat in localitate lucrari de verificare a canalizarii instalate si s-a deversat apa pe carosabil( nu avem dovezi, decat constatarea propriu zisa). Am venit spre casa si am cazut pe gheata formata. In acelasi loc, sotul meu, venind spre casa cu masina personala, in viteza 1 si franand, a pierdut controlul masinii si a lovit un gard. O ora mai tarziu a aparut masina de deszapezire care a alunecat si ea si a intrat si ea in gardul vecinului fiind foarte aproape sa omoare 2 oameni. Avem inregistrari video de pe o camera de supraveghere cu toate cele 3 incidente. Sotul meu nu a declarat accidentul in 24 ore pentru ca, credea ca accidentele fara victime se pot declara in 48 ore. I-a fost retinut permisul si aplicata amenda pentru neadaptarea vitezei la conditiile meteo. Am contestat retinerea permisului si amenda. Devizul de reparatie al masinii e 4000 euro. Din cate stim, la momentul respectiv primaria nu avea contract de deszapezire. Intrebarea mea este: cum putem verifica daca primaria avea contract de deszapezire?am avea sanse de castig in instanta cu dovezile video? Sau sa trecem mai departe? Orice sfat ne ajuta enorm!
Cel mai recent răspuns: Ruxandra17 , utilizator 23:10, 9 Ianuarie 2024
Cel mai indicat ar fi sa consultati un avocat.
Aveți șanse, va trebui totuși sa nu va bazați doar pe imaginile video si sa administrați un probatoriu complet(acte,interogatoriu,martor)Puteți începe cu o serie de cereri făcute către autorități prin care solicitați amănunte,cine este administratorul drumului ,dacă exista contract deszăpezire etc.In funcție de răspuns contactați un av ...Succes.
"lucrari de verificare a canalizarii instalate si s-a deversat apa pe carosabil( nu avem dovezi, decat constatarea propriu zisa)."
Cine a făcut aceste lucrări?


mitabiciclista a scris:

"lucrari de verificare a canalizarii instalate si s-a deversat apa pe carosabil( nu avem dovezi, decat constatarea propriu zisa)."
Cine a făcut aceste lucrări?


Firma care e contractata de catre primarie sa faca lucrarea de canalizare. Primarul a anuntat cu cateva zile inainte ca incep lucrarile de verificare a instalatiei de canalizare inainte sa fie predata companiei de apa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"apa de ploaie" gratyela gratyela Bun gasit si scz daca nu am postat acest subiect \"unde trebuie\" .As dori sa va intreb daca astazi 17 Noiembrie 2010 exista o lege care reglementeaza plata ... (vezi toată discuția)
Despre execuţia unui branşament/ racord ktm525 ktm525 Salut ! Vreau sa prezint pe scurt situatia in care se afla bunica mea si am nevoie de cateva sfaturi de la cei avizati, ori care au mai avut parte de probleme ... (vezi toată discuția)
Factura la reteaua de canalizare ktm525 ktm525 Salut ! Vreau sa prezint pe scurt situatia in care se afla bunica mea si am nevoie de cateva sfaturi de la cei avizati, ori care au mai avut parte de probleme ... (vezi toată discuția)