avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minorul are 15 ani și vrea să locuiască la mine, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minorul are 15 ani și vrea să locuiască la mine, custodia ...

Minorul are 15 ani și vrea să locuiască la mine, custodia este la tatăl lui , care nu îl lasă să vină la mine, menționez ca băiatul a venit singur la mine iar tatăl lui a început să amenințe , ce pot face în această situație
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupunând ca dvs sunteți mama, puteti cere în instanta ca locuinta copilului sa fie la dvs și sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Avand in vedere varsta minorului, precum si optiunea acestuia, locuinta sa poate fi stabilita la dumneavoastra, conform art. 400 din Codul civil.

In cazul in care exista o situatia urgenta, puteti uza de ordonanta presedintiala, o procedura prin care se dispun, in mod temporar, anumite masuri, pana la solutionarea procesului transat pe calea dreptului comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl fetiței mele a fost arestat pentru viol și tâlhărie. pot obține custodia prin ordonanță președințială? Badea Iuliana Nicoleta Badea Iuliana Nicoleta Buna seara As putea sa optin o ordonanță președințială de urgență a fetiței mele și gustodia.tatal fetiței mele se afla de puțin timp în ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna luizaluize luizaluize Dupa divort cei 2 copii minori s-au impartit ,fata la tata ,baiatul la mama,apoi am schimbat copiii,dar nu in mod oficial,fata anul acesta implineste 18 ... (vezi toată discuția)
As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)