avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Buna ziua, Ce se intampla cu creantele inscrise in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Buna ziua, Ce se intampla cu creantele inscrise in tabelul definitiv ...

Buna ziua,

Ce se intampla cu creantele inscrise in tabelul definitiv al creantelor dupa inchiderea procedurii de reorganizare in baza art. 175 alin. 1 din legea 85/2014?
O parte din valoarea creantei acceptate in tabelul definitiv a fost platita conform Planului de reorganizare, dar nu integral, iar procedura s-a inchis, debitorul iesind din insolventa. Se mai poate recupera prin alte metode de catre creditor diferenta dupa inchiderea procedurii?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: falvius , utilizator 09:06, 23 Ianuarie 2024
Bună seara,
Este vorba de creanta admisa la masa credala înscrisă în tabelul definitiv, și care a fost distribuita parțial prin programul de plati din planul de reorganizare; procedura de reorganizare s-a inchis prin continuarea activitatii ca urmare a îndeplinirii tuturor obligațiilor de plata asumate prin planul de reorganizare.
Întrebam cum pot recupera, după închiderea procedurii, diferenta dintre cuantumul creanței ce a fost înscrisă în tabel și suma platita conform programului de plati.
Mulțumesc!

GRINSOLV IPURL a scris:

Am impresia că nu este destul de clar.
Administratorul judiciar a actualizat tabelul definitiv după închiderea procedurii insolvenței?
Sau explicați mai pe larg ce ați vrut să spuneți cu
creantele inscrise in tabelul definitiv al creantelor dupa inchiderea procedurii
respectiv cine a înscris când și prin ce act.
Că după închiderea procedurii încetează atribuțiile administratorului judiciar și nu mai putea întocmi acte în dosar.

A fost dispusa reinsertia inainte de plata tuturor sumelor prevazute in planul de reorganizare?

Sau suma totala din planul de reorganizare este mai mica decat suma din tabelul de creante?

Daca a fost votat si implementat un plan de reorganizare ce prevedea plata catre dumneavoastra a unei sume mai mici decat suma din tabelul de creante nu puteti recupera diferenta.

Ar trebui inregistrata in contabilitatea dumneavoastra ca pierdere.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Aceasta este situatia in care ne aflam:

"Sau suma totala din planul de reorganizare este mai mica decat suma din tabelul de creante?

Daca a fost votat si implementat un plan de reorganizare ce prevedea plata catre dumneavoastra a unei sume mai mici decat suma din tabelul de creante nu puteti recupera diferenta."


Totusi, tinand cont ca am primit doua raspunsuri diferite la intrebarea adresata, mi-ati putea indica, va rog, prevederea legala care indica faptul ca aceste diferente nu se pot recupera?

Va multumesc pentru raspuns!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru categoria creditorilor chirografari a caror creanta a ... drdpiasi drdpiasi Pentru categoria creditorilor chirografari a caror creanta a fost acceptata in Tabelul creditorilor, dar care sunt creditori defavorizati prin planul de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la firma iesita din insolventa euro2002 euro2002 buna ziua sunt creditorul unei firme ce a iesit din insolventa si prin hotararea instantei a fost repusa in circuitul comercial. M-am inscris la masa credala ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma insolventa cosminsb cosminsb Buna ziua, As dori un sfat din partea dvs. la problema mea... In 2009 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament (la notar public). ... (vezi toată discuția)