avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum sa renunt la calitatea de asociat intr-un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum sa renunt la calitatea de asociat intr-un SRL

Va rog sa ma invatati cum sa procedez ca sa renunt la calitatea de asociat minoritar intr-un SRL in care asociat majoritar si administrator este un cetatean strain care nu a mai venit in tara de mult timp si nu cred ca mai are de gand sa se intoarca si astfel nu au mai fost semnate niciun fel de acte sau OP catre stat, iar eu nu am drept de semnatura si de aceea nu mai vreau sa ma renunt sa mai fac parte din acest SRL.
Cel mai recent răspuns: ktn91land , utilizator 17:51, 16 Februarie 2007
Conform art.226 Legea nr.31/1990, retragerea unui asociat din societate se face:
a) în cazurile prevăzute în actul constitutiv;
b) cu acordul tuturor celorlalţi asociaţi;
c) în baza unei hotărâri a tribunalului, pentru motive temeinice, cand actul constitutiv nu prevede nimic in acest sens sau când nu se realizează acordul unanim.
Pt partea dvs. de parti sociale fie va intelegeti cu asociatul strain, fie sunt stabilite de un expert, fie vi le stabileste instanta.
Dvs. a aveti dreptul la contravaloarea partilor sociale, suma echivalenta cotei sale de participare la capitalul social al societatii raportat la valoarea activului net deţinut de societate, calculată după ultimul bilanţ aprobat. Dvs. veti suporta beneficiile si pierderile societatii pana in ziua retragerii.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2006
Cabinet Av. Irina Rosulescu, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Un act aditional de retragere, echivaleaza de fapt cu o cesiune catre celilalti asociati, si ar trebui semnat de toti asociatii. daca nu se realizeaza acordul unanim, te poti retrage pe baza unei hotarari judecatoresti, obtinuta in baza unei actiuni promovata in baza art 226 alin 1 lit c din legea 31/1990
multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
nu exista nicio cale de a renunta la partile detinute fara sa apelez la tribunal , reamintesc in situatia in care sunt asociat minoritar , iar asociatul majoritar care este si administrator refuza sa mai faca ceva pentru societate, el nu a mai venit in tara de multe luni si nici nu cred ca se va mai intoarce, si nici nu mai poate fi contactat.
multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
nu exista nicio cale de a renunta la partile detinute fara sa apelez la tribunal , reamintesc in situatia in care sunt asociat minoritar , iar asociatul majoritar care este si administrator refuza sa mai faca ceva pentru societate, el nu a mai venit in tara de multe luni si nici nu cred ca se va mai intoarce, si nici nu mai poate fi contactat ???

Alte discuții în legătură

Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Iesire din firma soc soc sant asociat 50% la o firma cu doi asociati ,celalalt fiind si administrator si as dori sa ies din firma.avem ceva restante la finante.care sant etapele care ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate sueran_alex sueran_alex FAC PARTE DIN UN SRL AM 49%.VREAU SA IES DIN SOCIETATE IAR CELALALT ASOCIAT NU E DE GASIT.E PLECAT DIN TARA.EU NU VREAU NIMIK ADICA BANI SAU BUNURI MATERIALE ... (vezi toată discuția)