avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima vs ore suplimentare? Nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima vs ore suplimentare? Nelamurire

Bună ziua!
Am si eu o nelamurire v-as ruga sa ma ajutati.
Lucrez de cateva luni in cadrul unei companii iar programul de lucru este 12/ 24, 12/ 48 in mod normal. Atunci cand lipseste din personal sau se iau concedii, se lucreaza 12/24 , fara acel repaus de 48 de ore dupa orele de noapte.
Pe fluturașul de salariu imi apar orele suplimentare ca fiind trecute " Prima" si nu apare o metoda de calcul anume.
Este ok/ legal?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2024
Alexter, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexter , utilizator 18:53, 10 Ianuarie 2024
nu avem de unde sa stim daca este corect sau nu , intrucat fluturasii de salariu nu au o reglementare legala.

Ar trebui sa postati nr de ore suplimentare, salariul si suma care apare pe fluturasi ...
In regula. Va voi da un exemplu dintr-o luna.
Luna cu 168 h norma (iulie)
Salariu : 5190, baza calcul : 30, 89
Nr ore suplimentare : 48
Nr ore noapte : 72 cu spor 25%
Nr ore de weekend: 69 cu spor 1%
Norma lucru/ regie : 168
Orele suplimentare nu apar pe fluturas ca ore suplimentare, ci sunt trecute la "prima" direct cu suma de 1483 lei.
Venit brut; 7607
Venit net : 5069
Tichetele de masa sunt de 17 lei x 21 zile = 357 lei.
Salariul primit este de : 4205 lei.

Cornel Vasile a scris:

nu avem de unde sa stim daca este corect sau nu , intrucat fluturasii de salariu nu au o reglementare legala.

Ar trebui sa postati nr de ore suplimentare, salariul si suma care apare pe fluturasi ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 ... Justme1701 Justme1701 Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 net,cu norma 8/40 saptamana dar cu program in ture 12/24-12/48,intrebarea mea este:De ce intr o ... (vezi toată discuția)
Calcul corect salariu lucru la tura 12/24 si 12/48 alexmal alexmal Calcul corect salariu lucru la tura 12/24 si 12/48 Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare legata de calculul corect al salariului intr-o companie cu ... (vezi toată discuția)
Calculul salariului corect Ipj Ipj Am lucrat la o firma timp de aproape doi ani, iar pe mijlocul perioadei a fost schimbat managerul resurse umane. Cel nou a introdus un nou sistem de ... (vezi toată discuția)