avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Dacă după un divorț la notar în care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Dacă după un divorț la notar în care la acel ...

Bună seara! Dacă după un divorț la notar în care la acel moment am lăsat copilul la tata din considerente financiare, iar acum fata este f afectata de aceasta decizie, mai ales ca el a plecat la munca în Germania și a lăsat o cu bunicii. Cum Pot proceda pt a o lua la mine.?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:28, 10 Ianuarie 2024
Actiune in instanta pentru stabilire domiciliu minora si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
Dar sincer, există șansă de câștig ținând cont ca am renunțat la notar? Nu am avut alta soluție atunci...
Va mulțumesc mult!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Actiune in instanta pentru stabilire domiciliu minora si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Nu contează ce s a întâmplat la acel moment,contează ce se intampla acum, contează vârstă copilului contează ca părintele nerezident la acest moment nu se mai ocupa de copil etc.Toate aceste aspecte se analizează împreună cu un avovcat daca aveți de gând sa va luptați pt copil mergeți pana în pânzele albe..
Sanse sunt caci s-au schimbat conditiile de la momentul divortului, in speta minorul este lipsit de ocrotire parinteasca fiind lasat in grija bunicilor, fara o delegare a atributiilor parentale probabil. Din punct de vedere psihologic, emotional e firesc ca minorul sa fie langa unul dintre parintii sai.

Legea spune ca autoritatea parinteasca se exercita de catre parinti si - in mod exceptional - de alte persoane. Banuiesc ca nu va aflati in situatie exceptionala, deci actiunea de stabilire a locuintei la dvs este masura legala adecvata interesului copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt împreună cu soțul meu de 12 ani, de un an ... AlinaAlexa AlinaAlexa Bună ziua, Sunt împreună cu soțul meu de 12 ani, de un an căsătoriți legal. Avem un copil în vârstă de 4 luni. Locuim în apartamentul soțului, ... (vezi toată discuția)
Copil in intretinerea bunicii paterne-stabilire pensie alimenara pentru ambii parinti flavius_neagota83 flavius_neagota83 speta este urmatoarea: copil minor(13 ani)rezultat din relatie de concubinaj si incredintat bunicii paterne de la varsta de 1 an si ceva.bunica doreste sa ... (vezi toată discuția)
Sora soției a fost ucisă de tatăl copiilor ei, care acum este în închisoare. putem adopta unul dintre nepoți? Parus Parus Buna seara. Cu o problema va deranjez...sora sotiei, casatorita si cu doi copii minori, a fost omorata de sotul ei, acesta aflandu se in puscarie, dar inca nu ... (vezi toată discuția)