avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara! Am și o mică nelămurire a legii 5 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara! Am și o mică nelămurire a legii 5 articolul 142 ...

Bună seara!
Am și o mică nelămurire a legii 5 articolul 142 din codul muncii.
În această lună norma de lucru este de 160 de ore. Planificarea mea este de 138 de ore în zile de lucru normale iar 22 de ore in zile de sărbătoare legală.. Angajatorul pretinde ca cele 22 de ore nu intră în norma de lucru și mi-au fost cerute două zile din concediu meu de odihnă să îmi completez norma de lucru iar zilele de sărbătoare calculate în afară normei. Spuneți-mi vă rog dacă s-a procedat corect.
Vă mulțumesc și aștept cu interes răspunsul dumneavoastră!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2024
ANE-MARY, utilizator
Cel mai recent răspuns: ANE-MARY , utilizator 22:49, 12 Ianuarie 2024
Mulțumesc foarte mult!
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare munca prestata in zilele de sarbatoare legala alex76 alex76 Buna ziua, Va adresez rugamintea de a ma ajuta in solutionarea urmatoarei probleme: Potrivit dispozitiilor art. 142 Codul muncii in cazul salariatilor care ... (vezi toată discuția)
In conditiile organizarii muncii la tura continua, in schimb ... radu1634 radu1634 In conditiile organizarii muncii la tura continua, in schimb de 14 zile continue cu 12 ore lucrate in fiecare,urmate de 14 zile de repaus salariatul la tura, ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru cei care lucreaza in tura? andradaa andradaa Buna ziua, sunt un angajat la stat si lucrez 12/36 indiferent de zile libere,si week enduri. Nu beneficiez niciodata de zilele libere de care colegii mei de ... (vezi toată discuția)