avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită actualizare pret dupa Intoarcerea executarii
Discuție deschisă în Executare silită

actualizare pret dupa Intoarcerea executarii

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la urmatoarea problema :
In 2004 am executat silit un imobil al uni debitor, bunul fiind adjudecat, iar pretul distribuit.
Ulterior debitorul a formulat contestatie la executare si a obtinut in recurs anularea executarii, inclusiv a actului de adjudecare.
Fostul adjudecatar a incercat in mai multe dosare sa isi pastreze proprietatea, iar in final a cerut intoarcerea executarii in contradictoriu cu mine si cu debitorul, solicitand obligarea la restituirea pretului si plata dobanzii legale.
Cererea de intoarcere a executarii a fost admisa in parte, in sensul ca am fost obligat sa restitui pretul incasat. Plata dobanzii legale a fost respinsa motivat de faptul ca adjudecatarul nu m-a pus in intarziere cu privire la plata pretului.
Am fost executat silit si am achitat pretul conform hotararii, numai ca acum adjudecatarul ma cheama in judecata si solicita actualizarea pretului in raport cu rata inflatiei pentru toata perioada.
Credeti ca as putea invoca autoritatea de lucru judecat (raportat la cererea privind dobanzile din celalalt dosar) ? Ce pot face in apararea mea ?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: sxamo39_p , utilizator 16:01, 1 Februarie 2010
O opinie: daca in celalalt dosar, in cererea adjudecatarului s-a cerut plata pretului si i s-a acordat, nu mai poate cere inca o data plata pretului. Daca plata a fost in lei , nu a fost actualizata la cursul valutar si nici nu s-a cerut asta, nu mai poate cere acum.Daca hotararea a ramas definitiva se poate invoca autoritatea de lucru judecat, ca exceptie dar trebuie sa va pregatiti si fondul.
Sunt rare cazurile de intoarcere a executarii prin licitatie.Trebuie ca au fost motive temeinice.
In acest nou dosar solicita suma de xxx reprezentand actualizarea cu rata inflatiei a sumei achitata anterior cu titlu de pret. a depus si o expertiza extrajudiciara in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare pret cu rata inflatiei sxamo39_p sxamo39_p In 2004 am executat silit un imobil al uni debitor, bunul fiind adjudecat, iar pretul distribuit. Ulterior debitorul a formulat contestatie la executare si a ... (vezi toată discuția)
Cumul dobanda legala cu actualizarea creantei ionu roman ionu roman Este posibil intr-un litigiu civil ca dobanda legala sa fie cumulata cu actualizarea creantei, in conditiile in care ART. 1088 din CC civil ,, La obligaţiile ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii bttb63 bttb63 Executare silita imobiliara efectuata de creditoare, finalizata cu emiterea actului de adjudecare. Debitorul formuleaza contestatie la executare in ... (vezi toată discuția)