avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista o modalitate care sa garanteze cumparatorului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista o modalitate care sa garanteze cumparatorului unui imobil ...

Exista o modalitate care s a garanteze cumparatorului unui imobil cu multe sulte atribuite in urma unui proces in instanta garantia ca toate sultele se achita integral. Cumparatorul doreste sa achite sultule in urma vanzarii (lopsa fonduri ) ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:48, 12 Ianuarie 2024
Pana nu se achita saltele, imobilul nu se poate vinde.
Saltele apar ca sarcina în Cartea funciară a imobilului.
Puteți încheia un antecontract cu vânzătorul, în baza căruia sa ii achitați avansul necesar plății sultelor și sa stabiliți o data limita pana la care sa încheiați contractul de vanzare.
Antecontractul se va nota la Cartea funciara.
După ce achita sultele, persoanele care au primit banii trebuie sa dea o declarație notariala prin care sa confirme primire. Cu declarațiile se radiază sulta.
Am discutat in prealabil cu un executor judiciar care ofera si servicii de mediere si se pare ca ofera un serviciu prin care banii sunt virati intr-un econt tertiar din care s e face plata sultelor- costul /persoana nu este mare
Exista neingelegeri între vanzator și cei cărora le datorează sulte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare cumparare casa NituC NituC Buna ziua , Eu si sotia ne-am hotarat sa ne cumparam o casa prin programul prima casa si am inteles ca pe langa avansul de 5 - 10 % pe care trebuie sa il ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune vanzare-cumparare imobil mariana_aba mariana_aba Buna seara, urmeaza sa vand o locuinta prin credit si as vrea sa stiu care este procedura de anulare a promisiunii de vanzare in cazul in care cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Antecontract achizitie imobil Cmihai7 Cmihai7 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament. In cazul de fata proprietarul este o banca - acestia l-au dobandit prin dare in plata. Vanzatorul (banca) ... (vezi toată discuția)