avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, am un vecin care s-a stins din viata acum ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, am un vecin care s-a stins din viata acum un an, sotia ...

Buna ziua, am un vecin care sa stins din viata acum un an, sotia lui a plecat la copii in alta localitate si vine mai rar pe la apartament. O data plecata a inchis si robinetul de la gaz si automat si centrala . Noi suntem perete in perete cu ea. nu am reusit sa luam legatura cu ea pt. ai spune ca nu este in regula sa inchida centrala si sa lase peretii reci fiind impotriva legii. Ce cale pot urma pentru a rezolva situatia cu dumneaiei?
Cel mai recent răspuns: CRIMO , utilizator 13:25, 15 Ianuarie 2024
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
“ ... sa inchida centrala si sa lase peretii reci fiind impotriva legii “ . Ce lege prevede asa ceva ?
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2024
CHKa, utilizator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti ce sa rezolvati cu doamna pentru ca nu a facut nimic ilegal.
In schimb,va puteti izola peretele comun si nu mai aveti probleme.
Atunci cand si-au montat centrala si au luat semnaturi de la noi de la vecini sa obligat sa mentina o temperatura de cel putin 18 grade in apartament, deci cred ca este o forma legala sa poata respecta aceasta regula.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa obligat sa mentina o temperatura de cel putin 18 grade in apartament,

aveti scris?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Blocurile, cind au fost construite au fost gindite fara termoizolatie intre apartamente pentru ca TOATE apartamentele erau incalzite centralizat, fiind realizat un echilibru intre acestea. Odata cu introducerea incalzirii individuale acest echilibru s-a stricat, dupa cum descrieti. Si e o problema actuala, generala de cind oamenii pleaca in strainatate pentru o viata mai indestulata. Daca aveti vreun act sau vreo prevedere legala care este incalcata puteti da vecinul in judecata. Si eu, cind mi-am pus centrala, nimeni nu mi-a impus sa pastrez o anumita temperatura minima. Cred ca singura solutie ........legala ...... este resemnarea si plata gazelor consumate. Eventual termoizolarea peretelui in cauza. Succes!
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2024
ibn, utilizator

Alte discuții în legătură

Neincalzirea unui apartament in condominiu lnstefan lnstefan Ma intereseaza pasii si baza legala actionarii in justitie a unui vecin/proprietar de apartament care nu isi incalzeste apartamentul, situatie ce imi creeaza ... (vezi toată discuția)
Cost centrala apartament pe gaze alina_25 alina_25 Cam care este costul lunar la gaze pentru o centrala de apartament respectiv consum de aragaz apa calda si caldura? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Abuzul presendintelui de asociatie de proprietari vinti vinti in blocul de 10 etaje unde locuiesc s-au termoizolat peretii laterali de nord si de sud (???):O si am solicitat sa se termoizoleze si peretele din scara din ... (vezi toată discuția)