Buna ziua, am un vecin care sa stins din viata acum un an, sotia lui a plecat la copii in alta localitate si vine mai rar pe la apartament. O data plecata a inchis si robinetul de la gaz si automat si centrala . Noi suntem perete in perete cu ea. nu am reusit sa luam legatura cu ea pt. ai spune ca nu este in regula sa inchida centrala si sa lase peretii reci fiind impotriva legii. Ce cale pot urma pentru a rezolva situatia cu dumneaiei?
Atunci cand si-au montat centrala si au luat semnaturi de la noi de la vecini sa obligat sa mentina o temperatura de cel putin 18 grade in apartament, deci cred ca este o forma legala sa poata respecta aceasta regula.
ibn
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Blocurile, cind au fost construite au fost gindite fara termoizolatie intre apartamente pentru ca TOATE apartamentele erau incalzite centralizat, fiind realizat un echilibru intre acestea. Odata cu introducerea incalzirii individuale acest echilibru s-a stricat, dupa cum descrieti. Si e o problema actuala, generala de cind oamenii pleaca in strainatate pentru o viata mai indestulata. Daca aveti vreun act sau vreo prevedere legala care este incalcata puteti da vecinul in judecata. Si eu, cind mi-am pus centrala, nimeni nu mi-a impus sa pastrez o anumita temperatura minima. Cred ca singura solutie ........legala ...... este resemnarea si plata gazelor consumate. Eventual termoizolarea peretelui in cauza. Succes!