avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neincalzirea unui apartament in condominiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neincalzirea unui apartament in condominiu

Ma intereseaza pasii si baza legala actionarii in justitie a unui vecin/proprietar de apartament care nu isi incalzeste apartamentul, situatie ce imi creeaza probleme grave de disconfort, sanatate si de cheltuieli.
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 14:34, 27 Decembrie 2009
Buna dimineata

Pai nu stiu daca aveti baza legala. Nu puteti obliga un vecin sa-si incalzeasca propriul apartament daca nu doreste. Poate omul nu isi permite sa plateasca acele cheltuieli pentru caldura si prefera sa suporte frigul in propriul apartament.
Seniorii acestei sectiuni va vor putea da, cu siguranta, sfaturi muult mai avizate. Eu mi-am spus doar parerea personala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Curioasa punere a problemei. In ce fel va este afectata sanatatea din cauza ca vecinul nu-si incalzeste locuinta?
Nu credeti ca depinde de Dv. sa va incalziti propria locuinta astfel incat sa nu va imbolnaviti?
Asa as fi spus si eu daca nu mi se intampla. Cateva consecinte ale faptului ca apartamentul de dedesubt nu este incalzit, de fapt nelocuit:
- oricat as incalzi eu apare mucegai la toate colturile si muchiile de jos; mucegaiul pentru sanatate nu e deloc sanatos, dimpotriva;
- cheltuielile mele de incalzire sunt probabil duble;
- senzatia de rece de la pardoseala este permanenta.
De altfel toate aceste lucruri sunt foarte cunoscute si recunoscute in domeniu.
Nu va suparati pe mine, dar mucegaiul apare intr-un mediu umed. Asta inseamna ca in apartamentul Dv. nu se face o aerisire corespunzatoare a muchiilor si colturilor respective. Daca ar fi asa cum sustineti atunci peretii exteriori ar trebui sa fie mucegaiti (ca afara e cu mult mai frig decat in apartamentul cu pricina) si nu sunt, nu? Pai nu sunt pentru ca ei sunt in permanenta aerisiti de curentii de aer din casa.
Pot sa-mi imaginez ca acele muchii si colturi se afla in spatele unor piese de mobilier.
Nu e nici o problema putem discuta la nesfarsit despre mucegai, aerisiri etc., dar intrebarea mea era pusa in contextul in care stiu foarte bine ca atunci cand locuiesti in condominiu ai si obligatii (fata de ceilalti vecini) nu doar drepturi.
Apropo, eu aerisesc de doua ori pe zi in conditii de -14 grade afara. De cate ori ati fi dvs. dispus(a) sa faceti aceasta operatie in locul meu, practic nu teoretic ?

Alte discuții în legătură

Apartamente alaturate neincalzite dinculeana dinculeana Buna ziua, Am si eu o problema . Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape ... (vezi toată discuția)
Incalzirea unui apartament maria-mihaela maria-mihaela Buna ziua. Exista vreo lege prin care sa pot obliga un vecin din bloc, cu care am perete comun si care nu a locuit niciodata in apartament, in ultimii 8-9 ani, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ... Giulianisi Giulianisi Buna ziua, Exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ferestrelor de la subsol pe perioada anotimpului rece? Locuiesc la parter si in fiecare ... (vezi toată discuția)