avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Exista o reglementare legala referitoare la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ...

Buna ziua,
Exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ferestrelor de la subsol pe perioada anotimpului rece? Locuiesc la parter si in fiecare iarna, pentru ca ferestrele raman larg deschise, am mucegai negru in tot apartamentul. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:46, 27 Octombrie 2020
Mucegaiurile sunt ciuperci microscopice care se inmultesc prin spori
Un mediu cald si umed este perfect pentru dezvoltarea mucegaiului.
Alta cauza care genereaza fenomenul de mucegaire este formarea condensului, care poate fi provocat de materialele utilizate pentru izolarea peretelui. Infiltratiile de apa sunt o alta cauza a aparitiei mucegaiului.
Un alt motiv pentru care mucegaiul isi face aparitia pe pereti este blocarea transferului umiditatii de la interior spre exterior.,respectiv peretii „nu respira“ pentru ca izolarea nu a fost facuta in mod adecvat.
Puntile termice sunt si ele o cauza frecventa a aparitiei mucegaiului.
De asemenea, mucegaiul este generat si de insuficienta aerisire zilnica a spatiului interior
In speta,asociatia de proprietari prin reprezentant legal,poate dispune in regulamentul de ordine interioara masurile necesare in anotimpul rece,pentru asiguraea confortului termic interior
Nu exista o reglementare in acest sens, puteti discuta cu cei de la asociatie, despre problemele dvs, macar sa reduca numarul ferestrelor deschise in sezonul friguros, la citeva si foarte putin intredeschise. Cum sunt in aceeasi situatie am cautat sa-mi rezolv suplimentar problema si am placat sub apartament , la subsol, toata suprafata, cu material izolant termic. Ajuta.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari, spatiu primarie nefolosit la parter amyclau amyclau Buna seara. Stiu ca atunci cand la ultimul etaj al unui bloc se izoleaza din cauza ca ploua in casa etc. toti proprietarii din blocul respectiv contribuie la ... (vezi toată discuția)
Apartamente alaturate neincalzite dinculeana dinculeana Buna ziua, Am si eu o problema . Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape ... (vezi toată discuția)
Neincalzirea unui apartament in condominiu lnstefan lnstefan Ma intereseaza pasii si baza legala actionarii in justitie a unui vecin/proprietar de apartament care nu isi incalzeste apartamentul, situatie ce imi creeaza ... (vezi toată discuția)