avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Înregistrare venit PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Înregistrare venit PFA

Înregistrare venit PFA
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns : la un PFA am emis o factura în decembrie 2023 și va fi plătită în trimestrul 1 din 2024. Cum înregistrez venitul, în 2023 sau 2024? Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2024
digi2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:19, 12 Ianuarie 2024
La un pfa venitul se inregistreaza la data încasării efective conform documentelor doveditoare ale încasării, în numerar sau conform extrasului de cont de la contul bancar al pfa, prin cont bancar.
La fel în cazul plăților, nu după facturi ci după chitanțe, bonuri fiscale sau extras de cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de sume dintr-un cont in altul. frincu.vasile frincu.vasile Cum inregistrez , la un PFA, un trasfer de bani din contul CASA in contul BANCA. Contabilitatea o tin in partida simpla. (vezi toată discuția)
Contabilitate partida simpla valeria goja valeria goja II Goja Valeria am deschis o pravalie cu produse predominant alimentare ,nu am angajati i_mi conduc singura contabilitatea .Nu stiu cum sa inregistrez o ... (vezi toată discuția)
Am trimis o proforma către un client cu titlul oferta, dar acesta a achitat-o. eduard56463 eduard56463 am trimis o proforma către un client cu titlul oferta, dar acesta nu a inteles ca este doar o oferta si mi a achitat o, eu acum ce fac? o înregistrez asa in ... (vezi toată discuția)