avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La divort, fiecare parinte ia în custodie câte un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La divort, fiecare parinte ia în custodie câte un copil. Se mai plătește ...

Se mai plătește pensie alimentara?
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2024
Corneldaniel, utilizator
se plateste, da. se poate compensa o suma. Fiecare parinte datoreaza 1/3 din salariu cu titlul de pensie de intretinere, pt ca un copil e la dvs, fiecare datoreaza 1/6 celuilalt, daca aveti salarii egale, e ok, nu plimbati banii prin conturi si nu va mai platiti pensie unul, celuilalt, dar daca nu castigati egal, cel cu salariu mai mare va plati diferenta.
In teorie nu, insa daca unul dintre copii de exemplu are nevoi speciale, crescute e posibil sa se stabileasca o pensie, la fel daca veniturile parintilor difera substantial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere: care e cota corectă când părintele nerezident mai are un copil din căsătoria actuală? Dalinacristina Dalinacristina Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o speță. Tatăl are 2 copii, unul din prima căsătorie, major, la facultate, 20 ani, si o minora din a doua căsătorie. ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere nemodificată de 7 ani. care sunt pașii pentru a obține majorarea? Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Buna ziua, Sunt divortata de peste 7 ani si am 2 copii spre crestere si educare. La data divortului s-a stabilit o anume pensie alimentara pentru cei doi ... (vezi toată discuția)
Când este posibilă reducerea cuantumului pensiei alimentare? ContSters160566 ContSters160566 Bună ziua! Am și eu o problemă. Am un băiat de 15 ani, dintr-o relație de concubinaj. Printr-o hotărâre judecătorească, s-a decis ca tatăl lui, ... (vezi toată discuția)