avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxa de întreținere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxa de întreținere a copilului

O zi buna va doresc!Am divortat acum 13 ani, cand fiica mea avea un an si jumatate. Sotul meu a facut cerere de divort, apoi a fost stabilita taxa de intertinere a copilului la 250 ron. Tatăl nu și-a îndeplinit niciuna dintre sarcinile asumate în trecut, a plătit banii dintr-un capriciu. Care sunt opțiunile mele pentru a obține o taxă mai mare și mai echitabilă pentru întreținerea copilului? Există o modalitate legală de a face acest lucru dacă nu o puteți memora? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2024
Garados, utilizator
Cel mai recent răspuns: Garados , utilizator 17:19, 12 Ianuarie 2024
va adresati instantei si cereti majorarea pensie de intretinere la1/4 din salariu daca nu mai are alti copii.
Judecatoria competenta e cea de pe raza domiciliului copilului.
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
Mai are un copil dintr-o altă căsătorie
ok, cereti 1/6 pt copilul dvs.
Multumesc!
Avand in vedere ca au trecut atatia ani, ca veniturile sunt cu totul altele decat acum 13 ani si mai ales ca nevoile copilului au crescut singura varianta este sa formulati cerere de marire pensie de intretinere la judecatoria de la domiciliul minorei.

Cum tatal mai are alt copil in crestere si educare, procentul maxim la care poate fi obligat este de 1/6 din venitul net realizat, obligatia urmand a fi achitata de la data introducerii cererii de chemare in judecata.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere tdr83 tdr83 Buna ziua sunt o mama divortata cu o fata de 15 ani pensia alimentara este de 56 lei pe care o plateste fostul sot lunar . As dori sa stiu daca pot sa cer ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara AndGeo AndGeo Buna ziua! In urma cu 13 ani am divorțat. Tot de atunci copilul meu trebuia sa primească pensie alimentara de la “tatăl” sau. Nu s-a întâmplat așa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv irinuscha irinuscha Buna ziua! Cum si cui trebuie sa ma adresez pentru al obliga pe tatal copilului sa-i plateasca pensia alimentara? Mentionez ca am divortat in anul 2006, ... (vezi toată discuția)