avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Refuz angajator de a schimba cont IBAN salariu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Refuz angajator de a schimba cont IBAN salariu

Buna ziua. Sunt angajat cu contract pe termen nedeterminat de 1 an de zile la o firma destul de mare din Romania. Încasez lunar venitul meu Intr un cont de Monese este un fel de revolut, oferă IBAN de libra bank pe numele meu, iar angajatorul livrează banii in acel cont. Datorita rezultatelor pozitive urmează să primesc un venit luna viitoare de 3 ori mai mare fata de salariu lunar negociat, și am venit cu rugămintea că acel venit să numai fie livrat in contul meu actual de salariu și în contul meu deschis la OTP Bank, răspunsul fiind sec nu. După lungi discuții și interogatoriu de ce vreau sa schimb IBAN, ce bani dețin în contul ăla, că dacă sunt urmărit, că vreau sa ascund ceva, au încercat să mi se pună în brațe lucruri neadevărate. Menționez că angajatorul nu îmi oferă un fluturaș de salariu nici măcar în format electronic ( aici am avut alta ceartă). In cele din urmă a acceptat schimbarea contului IBAN cu pretenția că atât timp cât sunt angajat să numai cer schimbarea contului IBAN sau sa cer fluturas de salariu.

Nu este cam ilegal? Ambele conturi sunt ale mele ,deținute pe numele meu, de ce este nevoie sa dau explicații unde vreau sa încasez venitul. Este cumva vreo lege prin care nu îmi pot schimba contul bancar la angajator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:50, 15 Ianuarie 2024
Nu este niciun act normativ in sensul mentionat de dvs.

Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar, se prevede in Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala cu banca dintr-o alta tara membra ue ghflorin ghflorin Buna ziua, detin o firma cu sediul in Romania cu care ofer consultanta software. Am lucrat cu ING Bank de la inceput, insa comisioanele devenind din ce in ce ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu corbeamiky177@gmail.com corbeamiky177@gmail.com Bună ziua ,soțul meu are poprire pe salariu la două bănci Pireus si Banc Post,a primit în contul de salariu de la Raiffeisen bank banii pentru voucher de ... (vezi toată discuția)