avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces la dosarul pacientilor decedati in spital
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces la dosarul pacientilor decedati in spital

Dosarul pacientilor decedati in spital la cateva zile dupa operatie poate fi consultat de catre familie? Unde se poate cere o copie al acordului persoanei decedate de a relata date medicale despre aceasta familiei, in cazul unui deces?
Cel mai recent răspuns: mitachealina , utilizator 07:11, 4 Februarie 2024
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] /
Da, am citit si eu aceasta lege, dar nu scrie niciunde cand se face, unde se inregistreaza aceasta declaratie si daca este intocmita si inregistrata inainte de internare, pe parcursul vietii sau la spital in momentul internarii, daca binenteles persoana este constienta.

POPA GHEORGHE a scris:

Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] /

Aveti nevoie de certificat de mostenitor emis in urma incheierii succesiunii dupa decedat la un notar.
Informatii utile gasiti aici: www.avocatnet.ro/articol_636...
Va multumesc frumos pentru raspuns. Deci inteleg ca, prin ultima modificare a legii, doar mostenitorii pot cere o copie a dosarului medical al decedatului. Dar sunt totusi curioasa, ca se tot vorbeste de acel consimtamant, cand si unde se inregistreaza acel acord de dezvaluire a dosarului medical al persoanei in cauza?

Eu, de exemplu, ca persoana fizica, unde iregistrez acordul meu, ca in caz de deces (si nu numai), membrii familiei mele sa aibe acces la informatii?
Un notar poate emite un astfel de document.

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare documente medicale…buna seara, ce este de facut in cazul in care spitalul refuza ... Jdjxjsiwijjj Jdjxjsiwijjj Buna seara, Ce este de facut in cazul in care spitalul refuza eliberarea documentelor medicale, in urma decesului pacientului internat. Am citit ca anul ... (vezi toată discuția)
Interpretare norme aplicare a legii drepturilor pacientului Catalin981 Catalin981 Bună ziua. Legea Drepturilor Pacientului și normele de aplicare au fost actualizate în 2023, însă nu îmi este clară procedura după care se face ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu cum poate fi internata o ruda cu boala psihica dar cu discernamantul neafectat, care se opune internarii intr-un spital de boli nervoase. ... (vezi toată discuția)