avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz eliberare documente medicale…Buna seara, Ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz eliberare documente medicale…Buna seara, Ce este de facut in cazul in care spitalul refuza ...

Buna seara,

Ce este de facut in cazul in care spitalul refuza eliberarea documentelor medicale, in urma decesului pacientului internat. Am citit ca anul acesta s-au adus modificari normelor de aplicare a legii 46/2003 si ca sotia sau copiii au acest drept prin completarea anexei nr 6 (daca am retinut corect numarul), aceasta a fost completata si transmisa, alaturi de aceasta s au comunicat si copii dupa buletinul sotiei, fiicei dar si a pacientului. A trecut mai bine de o saptamana si nu am un raspuns din partea spitalului. Iar din lege reiese termenul de 48 ore de la solicitare. Din cate am citit demersul Av Poporului la M. Sanatatii, de a se completa legea cu posibilitatea eliberarii documentatiei medicale catre familie, a fost intocmai pt a nu se mai ajunge in instanta de judecata.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:22, 9 Noiembrie 2023
Notificati spitalul in scris, cu nr. de inregistrare/ data ca nu au respectat termenul de 48 de ore de la solicitare.
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] /
Multumesc pentru raspuns, am facut o petite pe adresa de e-mail a M. Sanatatii, aseara. Astazi a fost redirectionata aceasta petitie din partea M.Sanatatii catre Sp. Bagdasar Arseni. La maxim 15 minute de la interventia acestora, Spitalul mi a dat email ca ma pot duce maine sa ridic documentele.
As mai avea o intrebare sau poate curiozitate, medicul care s a ocupat de pacient a recunoscut cu nu a facut tratament de preventie pe exact cauza decesului. Consider ca practic este in culpa. Din analize si tratament ar rezulta exact ceea ce ne a recunoscut verbal. Exista vreo posibilitate in care analizele acum sa fie masluite astfel incat, daca decid sa deschid proces pe malpraxis, sa nu am de ce sa ma leg?
Nu am motiv sa cred ca analizele pot fi masluite, mai ales daca medicul a recunoscut (unde, in fata cui ?!) ca nu a facut un tratament preventiv corespunzator din toate punctele de vedere.
In fata membrilor de familie.
Am fost astazi sa ridic documentele…
mi s-au prezentat două foi cu analize care păreau a fi generate în grabă și pline de erori de exprimare, data accesarii si printarii de pe acte fiind cea de astazi, fapt ce demonstreaza ca doar interventia M. Sanatatii ia determinat sa mi prezinte documentele si in nici un caz solicitarile mele in repetate randuri, incepand cu 21.10.2023 pana pe 07.11.2023 inclusiv. Iar detaliile referitoare la pacient erau incomplete sau incorecte, inclusiv numele și ocupatia.

Practic, nu mi s-au eliberat nici măcar jumătate din documentele solicitate, iar cele care mi-au fost furnizate nu includ toate analizele și investigațiile care mi s-au spus verbal că au fost efectuate pe perioada internării. Când am cerut să mi se elibereze documentele conform anexei completate, personalul spitalului a refuzat, fără a oferi nicio justificare legală pentru această decizie. Nici macar n au prezentat un proces verbal de predare primire, astfel incat sa reiasa si de acolo faptul ca am primit doar niste impresii si intepretari scrise superficial si subiectiv de catre medicul curant, fara sa raiasa de unde a ajuns la acele concluzii. Nu exista nici parametrii medicali pentru a se stabili exact de unde acele concluzii fiind scrise doar niste propozitii scurte care nu au la baza o investigatie din care sa reiasa ce a scris acolo + o serie de copy paste a informatiilor pe care le a luat din alte buletine medicale precedente internarii si care nu au legatura cu ceea ce ea a facut in perioada internarii.
Va spun sincer ca situatia mi se pare suspecta, ca ascund malpraxisul.
Sesizati iarasi Ministerul sanatatii si DJSP in scris cu nr. de inregistrare/ data.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_636...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicale daisy_florin daisy_florin Bună ziua în urma unei internări, cu minorul de 2 ani , am constatat ca a fost tratat neadecvat. În urma unor analize făcute de mine , copilul a ieșit cu ... (vezi toată discuția)
Poate un membru al familiei pacientului formula plangerea de malpraxis? catinf catinf Buna ziua. In ce situatii poate un membru al familiei formula plangerea de malpraxis? Pacientul este in stare critica si nu se stie cat va dura aceasta stare, ... (vezi toată discuția)
Acces la dosarul pacientilor decedati in spital mitachealina mitachealina Dosarul pacientilor decedati in spital la cateva zile dupa operatie poate fi consultat de catre familie? Unde se poate cere o copie al acordului persoanei ... (vezi toată discuția)