avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Lucrez în învățământ si sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Lucrez în învățământ si sunt însărcinată ...

Bună ziua! Lucrez în învățământ si sunt însărcinată în 9 săptămâni. Ma simt foarte rău și aș dori să-mi iau concediu de risc maternal dar știu ca acela durează doar maxim 120 de zile calendaristice. Practic aș ieși din concediu in luna 6, fiind nevoită să mai merg la muncă o lună pentru a lua concediu din nou în lună 7. Aș dori să știu dacă, după ce se termina concediul de risc, mai pot lua concediu medical o lună. O altă nelămurire este că mie mi se termină contractul pe 31 august, iar eu ar trebui sa nasc chiar la sfârșitul lui August, posibil început de Septembrie. Dacă se întâmplă să nasc în Septembrie cand nu voi mai fi angajată, mai pot lua concediul acela de creștere de 2 ani?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:09, 15 Ianuarie 2024
Puteti sa primiti CIC , chiar daca nu veti avea CIM in derulare , conditia este doar sa aveti 12 luni cu venituri in ultimele 24 luni inaintea nasterii copilului . DAR ... concediu de risc maternal nu puteti lua decat daca , la locul dvs. de munca , exista conditii care va pun in primejdie fatul , sau sanatatea dvs. ca gravida . In momentul cand veti anunta angajatorul despre conditia dvs. , acesta , impreuna cu medicul de medicina muncii cu care are contract , va identifica riscurile existente la locul dvs. de munca , si , daca nu le poate elimina , veti avea recomandare pentru acest tip de concediu medical . Faptul ca va simtiti rau nu este neaparat datorat conditiilor de munca , poate sunt alti factori . In acest caz , puteti doar sa luati concediu medical pentru boala obisnuita ( de sarcina la risc - daca asa este situatia - , de o problema a dvs. de sanatate , etc. ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal MGabriella MGabriella Am fost in concediu fără plată un an de zile, revin la post de la 1 septembrie 2022, în învățământ. Am dreptul la concediu de risc maternal? Sunt ... (vezi toată discuția)
Risc maternal sorri sorri Am o nelamurire,sunt insarcinata in 10 saptamani si as vrea sa ma duc in risc maternal,dar am inteles ca riscul maternal se acorda doar pe o perioda de 120 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt însărcinată in 3 luni. vă rog să-mi spuneți ... Tatiana97 Tatiana97 Bună ziua! Sunt însărcinată in 3 luni. Vă rog să-mi spuneți care este procedura pentru a rămâne în concediu de risc maternal, dacă medicul de ... (vezi toată discuția)