avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua Conform noii legi a pensilor din septembrie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua Conform noii legi a pensilor din septembrie 2024 1. ...

Buna ziua
Conform noii legi a pensilor din septembrie 2024
1. Pensia anticipata ( fara penalizare ) cu 40 ani contributivi se va numi pensie la limita de varsta ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:27, 15 Ianuarie 2024
Legea 360/2023
Art.56
Persoanele care au depășit stagiul complet de cotizare contributiv prevăzut în anexa nr. 5 cu cel puțin 5 ani de stagiu de cotizare pot solicita pensie pentru limită de vârstă cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 5.
Se refera la asiguratii care isi vor deschide drepturile pe aceasta noua lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tatal meu a iesit la pensie cu penalizare in luna ... viceramo viceramo Buna ziua! Tatal meu a iesit la pensie cu penalizare in luna aprilie 2024, avand varsta de 60 ani si perioada de cotizare 40 ani/10 luni si 12 zile. Tinand ... (vezi toată discuția)
Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă ... goplanet goplanet Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă drepturile de pensie dupa 1 septembrie 2024 - cei 5 ani de stagiu peste cei 35 de stagiu ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipat partiala transformata in pensie anticipata. johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua Am decizia de pensie anticipat partiala din luna mai 2021 ! Am mai lucrat pana in iunie 2022 si atunci am iesit la pensie in baza deciziei de ... (vezi toată discuția)