avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Domnilor avocati ,
Suntem 2 surori iar painti nostri au decedat , prima mama si apoi tata . La masa succesorala dupa tata nu am fost solicitata iar acum sora mea vine cu un testament lasat de tata , nesemnat a pus doar degetul si mai vine cu certificatul de mostenitor incheiat de un notar dar nici acesta nu are stampila sau timbru .
Va rog sa ma indrumati pe calea cea mai buna
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 19:16, 1 Februarie 2010
buna seara!
dvs chiar si in situatia in care nu cereati reductiunea testamentului in limitele cotitatii disponibile trebuia sa fi fost citata la dezbaterea succesiunii de pe urma tatalui dvs.
sunteti mostenitoare rezervatara, iar legea 36/1995 prevede in mod expres acest lucru.
Buna ziua,
1. Vreau sa stiu daca ati facut dezbaterea mostenirii dupa mama in fata unui notar si daca s-a finalizat cu emiterea unui certificat de mostenitor unde se stabileau cotele parti intre dvs, sora si tata.
2. Privind situatia testamentului nu sunt indeplinite conditiile art.859, acestea fiind:
- trebuie sa fie scris în tot, datat şi semnat de mâna testatorului, astfel neindeplinirea conditiilor de stricta interpretare va atrage nulitatea care o puteti invoca in fata instantei. Asadar aplicarea unei simple amprente nu tine loc de semnatura deoarece este o tehnica invechita.
3. Acel act este nul deoarece incalca conditiile incheierii unui act solemn asa cum Legea 36/ 1995 ce reglementeaza activitatea notarilor publici.

Succes si de partea dvs numai binele este, iar de vicleni numai binele aparent

Dupa mama m-am prezentat la succesiune si am semnat pentru tata fara sa-mi dau seama ca el ii va lasa totul surorii mele.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
buna seara1
pp ca este vorba de un testament autentic, cel facut de tatal dvs.
in ce an a decedat tatal dvs?
1995 este anul in care a decedat tatal meu

Alte discuții în legătură

Testament kywy kywy inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)
Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! suntem 3 surori, cea mare nu tine legatura cu noi ... Ralucaa08 Ralucaa08 Buna ziua! Suntem 3 surori, cea mare nu tine legatura cu noi nici cu mama noastra de mai bine de 15 ani refacandu-si viata (tatal fiind decedat) iar mama ne-a ... (vezi toată discuția)