avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Care e situatia debitorului persoana fizica?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Care e situatia debitorului persoana fizica?

Buna ziua.

Care e sitiuatia debitorului persoana fizica care detine sau isi infiinteaza o Intreprindere Individuala sau un PFA ?
Executorul ii poate popri si contul deschis ca II / PFA sau acesta se limiteaza doar la contul persoanei fizice ? Aceeasi intrebare/speta e si pentru bunurile debitorului persoana fizica vs bunurile aceluiasi debitor titular al unei Intreprinderi Individuale / PFA.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: usaintertrade , utilizator 13:29, 18 Ianuarie 2024
Da. Persoana fizica craspunde cu întreg patrimoniul personal.
Nu cred ca m-ati inteles.
Eu am intrebat daca datoriile persoanei fizice considerata debitor - datorii ale persoanei fizice si nu datorii ale comerciantului II sau PFA pot afecta II / PFA deja existent si/sau care va fi infiintat in viitorul apropiat.
Persoana fizica - posesoare a unei II - raspunde cu intreg patrimoniul personal in caz de insolventa/lichidare a Intreprinderii Individuale, daca patrimoniulde afectatiune nu este suficient pentru a acoperi valoarea creantelor (daca acesta a fost constituit)..
Intrebarea vizeaza situatia in care un debitor persoana fizica are sau isi infiinteaza o Intreprindere Individuala. Aceasta II, desi nu este o persoana juridica propriu-zisa are un regim juridic asemanator acesteia (functioneaza ca un comerciant autorizat) si din punct de vedere juridic - inclusiv fiscal - am inteles ca este tratata aparte (separat de persoana fizica propriu-zisa).
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2024
usaintertrade, utilizator
Altfel spus, ma intereseaza daca datoriile CNP-lui (ale persoanei fizice considerata debitor) pot afecta CIF-ul (II / PFA existent si/sau ce va fi infiintat in viitorul apropiat).
Nu discutam de situatia inversa - cea in care CIF-ul (II/PFA) ar avea/dobandi calitatea de debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa poate sa aiba drepturi si obligatii fara sa-si constituie un patrimoniu de afectatiune ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Va rog spuneti-mi cateva pareri. Potrivit art. 20 (1) din OUG 44/2008 ,,PFA raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca ... (vezi toată discuția)
Raspunderea pfa in caz de insolventa amuller amuller Buna ziua. As dori sa va rog sa-mi aspundeti la cateva intrebari legate de raspunderea PFA in cazul insolventei. Este posibil sa se ajunga la executare silita ... (vezi toată discuția)