avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihnă...!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihnă...!!!

Se poate ca o persoana care a fost angajat al unei primării, și care nu și-a primit compensația și nici nu a beneficiat de concediu de odihna pe parcursul contractului de muncă sa beneficieze de plata concediului chiar dacă contractul sa încheiat?
Menționez că contractul sa încheiat acum 2 ani...
Am tot găsit pe internet că s-ar putea sa beneficieze daca solicita in termen de 3 ani dar nu găsesc legea...
M-ați putea ajuta cu legea care prevede că poate să-și solicite dreptul?
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 17 Ianuarie 2024
Codul Muncii
art.268
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
....
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea patrimoniala a salariatului ContSters121815 ContSters121815 Buna seara! Se poate solicita in instanta raspunderea patrimoniala a unui fost salariat, caruia nu i s-a efectuat cercetarea disciplinara in momentul ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii din 2011 maria831 maria831 Buna ziua. Am si eu o intrebare. In ian. 2011 am fost trimisa in somaj si am beneficiat de 6 salarii compensatorii pe care nu le-am primit nici in ziua de ... (vezi toată discuția)
Spor neacordat la salariu tudor16 tudor16 Se poate acorda retroactiv, din 2008, un spor neacordat la salar daca in perioada 2009-2010 am fost in concediu de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani? ... (vezi toată discuția)